Νέα στοιχεία για τον γνωστό δικηγόρο

 

Αύριο το πρωί θα μεταφερθεί στα δικαστήρια για την απολογία του, ο δικηγόρος που συνελήφθη καθώς φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια την σύζυγο του. Ο γνωστός στο ευρύ κοινό ποινικολόγος, που είναι αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, κρατείται μετά την προθεσμία που έλαβε από την ανακρίτρια για την απολογία του.

Το χρονικό της υπόθεσης με τον γνωστό δικηγόρο

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξημερώματα της Κυριακής 16/6 ο γνωστός δικηγόρος μετέφερε την σύζυγό του σε ιδιωτικό νοσοκομείο, ύστερα από πτώση της στα σκαλοπάτια όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς. Ο γιατρός, φέρεται να του είπε ότι θέλει να εξετάσει την ασθενή, ζητώντας του να βγει έξω από το δωμάτιο.

Εξετάζοντάς την 37χρονη γυναίκα, ο γιατρός διαπίστωσε – όπως κατέθεσε και στη συνέχεια – ότι έφερε σοβαρά τραύματα. Όταν την ρώτησε πώς προκλήθηκαν τα τραύματα, απάντησε πως έπεσε από τις σκάλες. Όμως ο ίδιος είχε διαπιστώσει ότι τα τραύματά της -ιδίως στο κεφάλι και στο πάνω μέρος του σώματός της- δεν συνάδουν με πτώση, αλλά υποδεικνύουν ανθρώπινη ενέργεια.

Όταν άκουσε λοιπόν την απάντηση της γυναίκας, ο γιατρός, την ρώτησε “μήπως σας χτύπησε ο άνδρας σας;”.

H γυναίκα χαμήλωσε το κεφάλι και έγνεψε καταφατικά, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr.

H κατάθεση της συζύγου

Στη συνέχεια, της είπε ότι πρέπει να καλέσει την αστυνομία, όπως και έκανε. Αστυνομικοί μετέβησαν στο νοσοκομείο και έλαβαν κατάθεση από την γυναίκα, η οποία φέρεται να υποστήριξε κάτι διαφορετικό, από αυτό που είχε πει στον γιατρό. Συγκεκριμένα, φέρεται να επέμεινε ότι έπεσε από τις σκάλες και δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη κανενός.

Στην 37χρονη χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση, ενώ ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης στο κινητό της τηλέφωνο της εφαρμογής panic button. Η ίδια φέρεται να απάντησε ότι θα μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα όταν νιώσει καλά και θα τους πει τι σκοπεύει να κάνει.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία είχε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή τον εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε εντολή να ληφθεί κατάθεση από τον γιατρό και ζήτησε τη σύλληψη του δικηγόρου.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας, μετά την προθεσμία που έλαβε από την ανακρίτρια, ζήτησε να κρατηθεί ο δικηγόρος μέχρι την απολογία του.

Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικής διάταξης του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, που αντικατέστησε το άρθρο 23 του Νόμου 3500/2006 «περί ενδοοικογενειακής βίας» και ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال