Πισπιρίγκου: Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

 

Από τη μία, αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, με την 33χρονη να αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της ανθρωποκτονίας ενώ παράλληλα απολογείται για τους θανάτους των άλλων δύο θυγατέρων της, της Μαλένας και της Ιριδας. Πρόκειται ουσιαστικά για τη δεύτερη φάση της πολύκροτης υπόθεσης με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς όλα δείχνουν ότι αλλάζει άρδην η υπερασπιστική τακτική της με την πρόσληψη του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πισπιρίγκου θα υποστηρίξει ότι είναι αθώα και τα τρία παιδιά της πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια λόγω ενός σπάνιου αυτοάνοσου νοσήματος που έχουν η ίδια και η οικογένειά της και προκαλεί πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας. Μια υπερασπιστική γραμμή που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών, το πόρισμα Καρακούκη - Καλόγρηα για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας και της Ιριδας, ακόμη και την αναμφισβήτητη διαπίστωση του καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκου Ράικου για την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας που οδήγησε στον θάνατό της.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η υπεράσπιση της 33χρονης θα ζητήσει αναβολή της δίκης και συνένωση των δύο υποθέσεων. Δηλαδή του θανάτου της Τζωρτζίνας και των άλλων δύο παιδιών της. Για τη δεύτερη μάλιστα υπόθεση θα καταθέσει την Τετάρτη υπόμνημα 100 σελίδων μέσα στο οποίο θα υπάρχουν γνωματεύσεις οκτώ ιατροδικαστών και ενός ειδικού γιατρού από τη Γερμανία.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου έχει πουλήσει τα πάντα και έχει εξαφανιστεί από την Πάτρα βρίσκοντας καταφύγιο σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Αχαΐας. Η κατηγορούμενη έχει χάσει σχεδόν 30 κιλά και συνεχίζει να διαβιοί στην απομόνωση έχοντας διαφορετικά ωράρια προαυλισμού και επισκεπτηρίου από τις άλλες συγκρατούμενες. Μόνο την προφυλακισμένη μητέρα της 12χρονης μαθήτριας από τον Κολωνό που βίαζε και εξέδιδε ο Ηλίας Μίχος συναντά και έχει μια τυπική επαφή μαζί της. Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πισπιρίγκου θα καταθέσει μηνύσεις και αγωγές σε βάρος του πρώην συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη.

«Ετοιμάζουμε αγωγή και μήνυση εναντίον του για όσα λέει στην αγωγή διαζυγίου η οποία κατετέθη και κοινοποιήθηκε στις φυλακές πριν από μερικές ημέρες», αναφέρει ο κ. Κούγιας χωρίς ωστόσο να θέλει να επεκταθεί περαιτέρω αναφορικά με το περιεχόμενο της αγωγής του πρώην συζύγου της.

Η δίκη και η Βενεζουέλα

Όταν τον περασμένο Νοέμβριο ορίστηκε να ξεκινήσει η δίκη της Πισπιρίγκου στις 9 Ιανουαρίου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η... Βενεζουέλα θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης. Και αυτό γιατί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η δίκη να αναβληθεί για μετά τις εκλογές, λόγω ενός εφετείου που αφορά μια υπόθεση από τη Λατινική Αμερική.

Πηγή: protothema.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال