Οι 10 πιο περίεργες πόλεις του πλανήτη (Video)

 Εκατοντάδες δίδυμα αδέλφια, μια φωτιά που καίει εδώ και 52 χρόνια, μια περιοχή με μόλις έναν κάτοικο και άλλα αντίστοιχα «τρελά» στοιχεία είναι που χαρακτηρίζουν ορισμένες πόλεις ως τις πιο περίεργες και παράξενες του κόσμου.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Γκαντίνο Γοδόι: Η πόλη της Βραζιλίας όπου ζουν 700 δίδυμοι. Αυτό είναι ποσοστό 1000% ψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Οι φήμες θέλουν τον περιβόητο Ναζί Δρ. Μένγκελε να έχει βάλει το παρανοϊκό χέρι του στην περιοχή.

Σεντράλια: Μια πόλη φάντασμα στις ΗΠΑ όπου ζουν μόνο δέκα άνθρωποι, ενώ, εκεί σιγοκαίει μια φωτιά από το 1962.

Μονόουι: Στην ερημική Νεμπράσκα η πόλη αυτή έχει την «πολυτέλεια» να διαθέτει μόλις έναν κάτοικο. Η γυναίκα είναι ταυτόχρονα δήμαρχος, βιβλιοθηκάριος και η μοναδική επιχειρηματίας της περιοχής.

Κουνμίγνκ: Μια μάλλον ρατσιστική τουριστική ατραξιόν στην Κίνα, καθώς, στην πόλη κατοικούν σχεδόν αποκλειστικά «νάνοι» μιας και οι περισσότεροι κάτοικοι φθάνουν το πολύ τα 1,29 μέτρα σε ύψος.

Γκιμπστόντον: Στη Φλόριντα των ΗΠΑ η πόλη αυτή είναι ένα αξιοθέατο από μόνη της, καθώς εκεί κατοικούν άνθρωποι των τσίρκων όπου ζουν μαζί με τα ζώα τους, ελέφαντες, μαϊμούδες και άλλα.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال