Αντιμετώπιση αιμορροΐδων με φυσικό τρόπο

 

Φυσικά «όπλα» κατά των αιμορροΐδων

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να κρατήσετε μακριά τις αιμορροΐδες ή να μειώσετε την συμπτωματολογία τους;

1.Το σπαθόλαδο είναι ένα λάδι γνωστό για τις μαλακτικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε κομπρέσες στην πάσχουσα περιοχή είτε να καταναλωθεί σε μικρές ποσότητες (μια κουταλιά) την ημέρα, καθώς συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου.

2.Η πλούσια σε φυτικές ίνες διατροφή μπορεί να γίνει σύμμαχος στην αντιμετώπιση των αιμορροΐδων. Τρόφιμα όπως τα όσπρια, τα δημητριακά, τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και το ψωμί ολικής άλεσης μπορούν να μαλακώσουν τα κόπρανα και να μειώσουν τη δυσκολία αφόδευσης.

3.Τον ίδιο στόχο πετυχαίνει και η κατανάλωση πολλών υγρών, καθώς με την ενυδάτωση τα κόπρανα διατηρούνται μαλακά, άρα είναι και πιο εύκολο να αποβληθούν. Το νερό είναι μια πολύ καλή επιλογή, ενώ και ο χυμός δαμάσκηνο μπορεί να βοηθήσει σημαντικά.

4.Χρησιμοποιείστε Aloe Vera στην πάσχουσα περιοχή, μόνο όμως στην καθαρή της μορφή, χωρίς άλλα πρόσθετα συστατικά, όπως πχ στις κρέμες. Η Aloe Vera έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και η εφαρμογή της συμβάλει στον περιορισμό της φλεγμονής των αιμορροΐδων.

 5.Στην περίπτωση των εξωτερικών αιμορροΐδων μπορετε να χρησιμοποιήσετε και το αμυγδαλέλαιο που έχει μαλακτικές ιδιότητες, αλλά και το ελαιόλαδο, γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

6.Κάντε πλύσεις με ζεστό νερό, τουλάχιστον για 15 λεπτά τη φορά. Επαναλάβετε μέσα στη μέρα, κατά κύριο λόγο μετά από κάθε κένωση. Μπορείτε επίσης να μουλιάσετε για λίγη ώρα σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό.

7.Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι με τεχνητά αρώματα για τον καθαρισμό της περιοχής. Αναζητήστε υποαλλεργικά σαπούνια, όπως είναι το πράσινο.

8.Στις εξωτερικές αιμορροΐδες μπορεί να βοηθήσει και το χαμομήλι, το οποίο έχει αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες. Κάντε πλύσεις με αυτό ή κάντε ένα ζεστό μπάνιο σε νερό, όπου θα έχετε βάλει και φακελάκια χαμομηλιού.

9.Ένα παραδοσιακό γιατροσόφι για την Αντιμετώπιση αιμορροΐδων με φυσικό τρόπο είναι και η ντομάτα, για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα της αιμορροϊδοπάθειας. Μπορείτε να κόψετε μια λεπτή λωρίδα κρύας ντομάτας και να την τοποθετήσετε στην πάσχουσα περιοχή.

10.Ένα βότανο που έχει τη δυνατότητα να σας ανακουφίσει είναι αυτό της αγριοκαστανιάς. Βράζετε τον ξηρό καρπό της και πίνετε το έγχυμα.

11.Για τις εσωτερικές αιμορροΐδες αποτελεσματική θεωρείται και η καλέντουλα, την οποία μπορείτε να βράσετε και να καταναλώσετε.

12.Μια λύση είναι και τα κρύα επιθέματα, που μπορείτε να τοποθετήσετε για λίγη ώρα στην περιοχή αρκετές φορές την ημέρα. Το πρήξιμο και ο πόνος θα υποχωρήσουν.

13.Φοράτε χαλαρά, μαλακά, βαμβακερά εσώρουχα, ώστε η περιοχή να αερίζεται και να μην αναπτύσσεται υγρασία.

14.Μην κάθεστε πολλή ώρα στη λεκάνη. Αν έχετε δυσκοιλιότητα, μην συνεχίσετε να προσπαθείτε. Όταν δε νιώθετε την ανάγκη να πάτε στην τουαλέτα, μην το καθυστερείτε, αν δεν θέλετε να δυσκολευτείτε στη συνέχεια ακόμα περισσότερο.

15.Ανασηκώστε τα γόνατά σας όταν κάθεστε στην τουαλέτα, ώστε να μειωθεί η γωνία τους και να διευκολύνετε έτσι με φυσικό τρόπο την κινητικότητα του εντέρου.

16.Η άσκηση, ακόμα και το απλό περπάτημα συμβάλλει στην τακτική κίνηση του εντέρου. Καλό είναι επίσης να κάνετε διαλείμματα όταν είστε στη δουλειά, ώστε να ξεμουδιάσετε και να περπατήσετε για λίγα λεπτά.

Σε κάθε περίπτωση, η αντιμετώπιση αιμορροΐδων με φυσικό τρόπο μπορεί να είναι αποτελεσματική μόνον όταν τα συμπτώματα είναι ήπια και δεν έχει προχωρήσει το πρόβλημα.

Πηγή: proctologycenter.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال