Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όπως κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου.

«Είναι μια ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών, σε έναν κόσμο αντρών», διαβάζουμε στο άρθρο του Σπύρου Σεραφείμ στο ethnos.gr στις 08/03/2020: «Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο και είναι, ίσως, η πιο σημαδιακή ημέρα για το γυναικείο φύλο. Μια γιορτή η οποία, ουσιαστικά, αφορά στους αγώνες συνηθισμένων γυναικών, που με το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους έγραψαν ιστορία. Και έγραψαν την Ιστορία αλλιώς.

Πώς γιορτάζεται η 8η Μαρτίου παγκοσμίως;

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται εδώ και αρκετό καιρό, ιδίως στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία. Η γιορτή αρχικά διαμορφώθηκε στη Ρωσία. Εκεί, εκτός από λουλούδια και αρώματα, οι γυναίκες λαμβάνουν και άλλα πολυτελή δώρα, όπως κοσμήματα και ερωτικά εσώρουχα από τους άνδρες. Οι μαθητές διοργανώνουν πάρτι για τους συμμαθητές τους και η μανία για ψώνια είναι τεράστια και μοιάζει με τη αυτή του Αγίου Βαλεντίνου στις ΗΠΑ.

Στις 8 Μαρτίου, οι Ιταλίδες παραδοσιακά λαμβάνουν μια κίτρινη μιμόζα από τους άνδρες και τις περισσότερες φορές δωρεάν είσοδο σε ένα μουσείο ή μια επίσκεψη σε διάφορα μνημεία πολιτισμού. Η ΠΗΓ είναι επίσης δημοφιλής και γιορτάζεται στην Τουρκία. Εκεί, οι γυναίκες επισκέπτονται διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις ή εστιατόρια όπου διοργανώνονται γυναικεία πάρτι χωρίς την παρουσία ανδρών.

Ο εορτασμός της Ημέρας της Γυναίκας έχει διατηρήσει σχεδόν την αυθεντική του μορφή στην Αργεντινή, όπου οι γυναίκες βγαίνουν στους δρόμους και αγωνίζεται διαδηλωτικά για τα δικαιώματά του. Και με μεγάλη επιτυχία - για παράδειγμα, το 2020 η χώρα νομιμοποίησε την άμβλωση. Στην Κίνα, η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών είναι εθνική εορτή και γιορτάζεται με μισή ημέρα αργία για όλες τις εργαζόμενες γυναίκες από το 1949. Η Ημέρα των Κοριτσιών γιορτάζεται επίσης στις 7 Μαρτίου στην Κίνα.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال