Τέμπη: Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός

 

Τραγικές είναι οι εξελίξεις μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη και την τραγωδία που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 36, καθώς εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί απανθρακωμένες.

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη οι τραυματίες είναι 66 εκ των οποίων οι 6 νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Tέσσερις οι προσαγωγές

Υπενθυμίζεται ότι σε τέσσερις προσαγωγές για την ανείπωτη τραγωδία μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, την ώρα που οι Αρχές δίνουν μάχη στα συντρίμμια για τον εντοπισμό επιβατών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open έχουν εξεταστεί και ολοκληρώσει τις καταθέσεις τους ένας εκ των βασικών υπευθύνων της Hellenic Train, ένας προϊστάμενος στα εκδοτήρια και ένας προϊστάμενος στους μηχανοδηγούς. Την ίδια ώρα υπάρχει αναμονή για την κατάθεση του σταθμάρχη Λάρισας.

Την έρευνα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει αναλάβει το Τμήμα της Τροχαίας της Λάρισας. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το περιστατικό, ενώ στο Αστυνομικό τμήμα Λάρισας δίνονται ήδη καταθέσεις, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας.

Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, τα οποία έχουν ανασηκωθεί με την βοήθεια ειδικών γερανοφόρων οχημάτων.

Επιπρόσθετα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου , τόνισε ότι οι συγγενείς των επιβατών της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2410683175 και 2410683176 της Διεύθυνσης αστυνομίας Λάρισας, προκειμένου να πάρουν πληροφορίες για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στην Θεσσαλονίκη και για αυτούς έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία. Στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας έχει αρχίσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων όπου επισημαίνεται ότι υπάρχει αριθμός νεκρών για την οριστική αναγνώριση των οποίων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης.

πηγή: ethnos.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال