Τέμπη: Οι βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 3 κατηγορούμενοι

 

Τραγωδία στα Τέμπη: Οι βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 3 κατηγορούμενοι - Την Παρασκευή η απολογία τους

Απολουγούνται ο επιθεωρητής κυκλοφορίας και οι δύο σταθμάρχες - Αίτημα για γραφολόγο για την ιστορία του «μπλάνκο» στο βιβλίο παραλαβής - παράδοσης των βαρδιών - Ο 59χρονος σταθμάρχης δηλώνει δεν είχε ιδέα από τηλεδιοίκηση καθώς δεν είχε εκπαιδευτεί σε κάτι τέτοιο.

Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή θα βρεθούν την Παρασκευή αντιμέτωποι με βαριά κακουργήματα οι τρεις σιδηροδρομικοί που εμπλέκονται στην τραγωδία των Τεμπών, ο επιθεωρητής κυκλοφορίας που τοποθέτησε στις νυχτερινές βάρδιες τον άπειρο σταθμάρχη, καθώς και οι δύο συναδελφοί του, οι οποίοι έφυγαν νωρίτερα από τα πόστα τους. Αυτό που προβάλλει ως υπερασπιστική γραμμή στο μεταξύ ο 59χρονος σιδηροδρομικός που έχει ήδη προφυλακιστεί είναι ότι δεν είχε ιδέα από τηλεδιοίκηση καθώς δεν είχε εκπαιδευτεί σε κάτι τέτοιο. 

Ο επιθεωρητής κυκλοφορίας και οι δύο σταθμάρχες κατηγορούνται για:

  • Διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών
  • Ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή 
  • Σωματικές βλάβες

Σύμφωνα με πληροφορίες τα 3 στελέχη του ΟΣΕ έλαβαν σήμερα το μεσημέρι την κλήση από τον εφέτη ανακριτή ώστε την Παρασκευή το πρωί να προσέλθουν στα δικαστήρια της Λάρισας προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία της απολογίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν στις αρχές και στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Παράλληλα ζητείται να «επιστρατευτεί» γραφολόγος για την ιστορία του «μπλάνκο» στο βιβλίο παραλαβής - παράδοσης των βαρδιών. Όπως έχει καταθέσει ο προφυλακισθείς σταθμάρχης διαπίστωσε μετά το δυστύχημα ότι το βιβλίο που γράφουν οι υπάλληλοι την ώρα που φεύγουν και την ώρα που πηγαίνουν στο πόστο τους είχε διορθωθεί με μπλάνκο. Η νέα ώρα διόρθωσης είναι 22.30 το βράδυ. Ο προφυλακισθείς σταθμάρχης ζητά να οριστεί γραφολόγος ο οποίος θα διαπιστώσει ποιος έχει κάνει την αλλαγή και ποια είναι η αλλαγή που έκανε, δηλαδή τι γράφεται κάτω από το μπλάνκο πριν διορθωθεί.

Επιπλέον, το νέο στοιχείο στην υπερασπιστική του γράμμη του 59χρονου είναι πως δεν ήξερε πως να «διαβάζει» τον φωτεινό πίνακα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν διέθετε τις απαραίτητες γνώσεις αλλά και την επάρκεια και την εμπειρία για να διαχειριστεί ένα τόσο εξελιγμένο τεχνολογικό μέσο. Για τον λόγο αυτό ο ίδιος δηλώνει ότι ήταν ανεπαρκής και κακώς τον άφησαν στην συγκεκριμένη βάρδια.

Πηγή: skai.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال