Όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για τις νέες ταυτότητες

 

Η Ελλάδα κάνει το επόμενο βήμα στην ασφάλεια των πολιτών της και προχωρά στην έκδοση ενός νέου ασφαλούς δελτίου ταυτότητας Ελλήνων πολιτών, καθώς η χώρα χρειάζεται άμεσα να συμμορφωθεί στον ευρωπαϊκό κανονισμό, αλλά και στις απατήσεις διεθνών φορέων, όπως ο ICAO.

Η έκδοση των ψηφιακών ταυτοτήτων ξεκινά από τις 25 Σεπτεμβρίου, με το κόστος έκδοσής τους να ανέρχεται στα 10 ευρώ. Οι πολίτες θα μπορούν να εκδόσουν τις νέες τους ταυτότητες σε 367 σημεία της επικράτειας.

Ωστόσο, σημειώνεται πως αρχικά οι πολίτες θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέσω του gov.gr και ο συνολικός χρόνος που απαιτείται για την παραλαβή των νέων ταυτοτήτων θα κυμαίνεται στις 7 ημέρες μετά την ημερομηνία της αίτησης στο Αστυνομικό Τμήμα.

Οι νέες ταυτότητες θα έχουν ισχύ για 10 χρόνια, ενώ οι παλιές ταυτότητες θα έχουν ισχύ για ακόμα δύο χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι τις 03/08/2026.

Στην μπροστινή πλευρά των νέων ταυτοτήτων θα υπάρχει η φωτογραφία του κατόχου και ο αριθμός ταυτότητας, ενώ θα αναγράφοντα το επώνυμο, το όνομα, το φύλο, η ημερομηνία γέννησης, η ιθαγένεια, η ημερομηνία έκδοσης, η ημερομηνία λήξης, η Αρχή Έκδοσης και η υπογραφή κατόχου.

Αντίστοιχα, στην πίσω όψη θα αναγράφονται το όνομα πατέρα και μητέρας, ο τόπος γέννησης, η ομάδα αίματος (προαιρετικά), αλλά και το ύψος (υποχρεωτικά από το 24ο έτος).

Ο ηλεκτρονικός χώρος αποθήκευσης θα περιέχει τη φωτογραφία κατόχου σε ψηφιακή μορφή, στοιχεία μηχανικώς αναγνώσιμης ζώνης, δύο δακτυλικά αποτυπώματα και το επώνυμο πατρός και μητρός, καθώς και τον δήμο εγγραφής – αριθμός δημοτολογίου και τον τόπο έκδοσης.

Σημειώνεται πως δεν καταγράφονται τα δεδομένα ελέγχου θέσης, ο ΑΜΚΑ, τα ιατρικά δεδομένα και το θρήσκευμα.

Πηγή: megatv.com

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال