Βενζίνη: Εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 2,20 ευρώ

 Η ακρίβεια τσακίζει τα νοικοκυριά και ένας από τους παράγοντες είναι και η τιμή της βενζίνης η οποία όχι μόνο δεν φαίνεται να αποκλιμακώνεται, αλλά εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο κατά τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, μίλησε το πρωί του Σαββάτου (23/09) στον ΑΝΤ1 και εκτίμησε ότι σύντομα θα δούμε την αμόλυβδη στα 2,20 ευρώ το λίτρο. Χαρακτηριστικά, ο ίδιος ανέφερε: «Δεν υπάρχουν καλές ειδήσεις εδώ και καιρό, ώστε να ρίξουν τις τιμές, αντιθέτως οι κινήσεις της Ρωσίας συντηρούν το ράλι ανόδου στις διεθνείς τιμές και ακόλουθα στις λιανικές τιμές των καυσίμων παγκοσμίως».

Ο πρόεδρος των πρατηριούχων Αττικής έκανε λόγο για «νευρική περίοδο όσον αφορά στα καύσιμα», συμπληρώνοντας το εξής: «Μέσα σε 2,5 μήνες έχουν αυξηθεί 20 λεπτά οι τιμές. Δυστυχώς, θα είναι μια παρατεταμένη περίοδος ανόδου των τιμών και θα ξαναδούμε την τιμή της βενζίνης στα 2,20 ευρώ ανά λίτρο».

Υπενθυμίζεται ότι το μέσο κόστος της αμόλυβδης ανά λίτρο έχει ξεπεράσει σε όλη τη χώρα τα 2 ευρώ. Μάλιστα, το Brent διαπραγματεύεται κοντά στα 92 δολάρια/βαρέλι και οι ειδικοί εκτιμούν ότι η τιμή του θα ξεπεράσει τα 100 δολάρια/βαρέλι. «Πρωταθλήτριες» αναδεικνύονται οι Κυκλάδες, όπου προχθές (21/09) η μέση τιμή στην αμόλυβδη ήταν στα 2,289 ευρώ/λίτρο.

Ακριβό και το πετρέλαιο θέρμανσης

Ερωτηθείς για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ο κ. Παπαγεωργίου απάντησε πως «η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι στα 1,45 ευρώ ανά λίτρο». Μάλιστα, ο πρόεδρος των πρατηριούχων Αττικής είπε: «Η τιμή αυτή είναι απαγορευτική για τους περισσότερους καταναλωτές, δεν θα υπάρχουν παραγγελίες».

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال