Μέση Ανατολή: Λουτρό αίματος σε Ισραήλ & Γάζα

 Με ένα μπαράζ αεροπορικών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός, μετά την επίσημη κήρυξη του πολέμου στη Χαμάς, προετοιμάζει το έδαφος για χερσαία επιχείρηση και προειδοποιεί ότι θα είναι πολύ σκληρά τα αντίποινα για την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Φλέγεται η Μέση Ανατολή

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν ανελέητα τη Γάζα στοχεύοντας κτίρια και εγκαταστάσεις της Χαμάς. Οι απώλειες είναι τεράστιες.

Μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, οι νεκροί και από τις δύο πλευρές υπερβαίνουν τους 1.100.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, προσπαθεί να ανασυνταχθεί και χθες το βράδυ κήρυξε επίσημα τον πόλεμο στη Χαμάς. Έχει εξαπολύσει την επιχείρηση «Σιδερένια Σπαθιά» και συγκεντρώνει στρατό στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Πολλοί, μιλούν ότι προετοιμάζει χερσαία επιχείρηση.

Εκπρόσωπος Ενόπλων Δυνάμεων Ισραήλ

«Είναι μακράν η χειρότερη μέρα στην ιστορία του Ισραήλ. Ποτέ πριν τόσοι πολλοί ισραηλινοί δεν έχουν σκοτωθεί σε ένα περιστατικό, σε εχθρική δραστηριότητα σε μία μέρα. Για τους Αμερικανούς, θέλω να το συγκρίνω αυτό με την αμερικανική ιστορία, ότι αυτό μπορεί να είναι η 11η Σεπτεμβρίου και το Περλ Χάρμπορ μαζί», δήλωσε εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς επιβεβαιώνει πως ακόμη υπάρχουν παλαιστίνιοι μαχητές στο εσωτερικό του Ισραήλ.

«Οι μαχητές μας μπόρεσαν, χάρη στον Θεό, κατά τη διάρκεια της Κυριακής να φτάσουν στο νότιο κατεχόμενο Ασκελόν, και πολέμησαν σκληρές μάχες που οδήγησαν σε μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών στις τάξεις του εχθρού. Οι μαχητές μας εξακολουθούν να διεξάγουν βίαιες και ηρωικές συγκρούσεις στο Ζικίμ και στο Γιφτάχ. Οι δυνάμεις μας εξακολουθούν να είναι παρούσες, διαχειρίζονται τις μάχες και συμμετέχουν σε συνεχείς συγκρούσεις στην περιοχή Μεφαλσίμ».

Φρικαλεότητες

Βίντεο της Χαμάς δείχνει τον εξοπλισμό των τρομοκρατών και τον στόλο των μη επανδρωμένων πτητικών συσκευών που έχουν στην κατοχή τους.

Οι αιφνιδιαστικές κινήσεις της οργάνωσης στην ισραηλινή επικράτεια οδήγησαν σε καταλήψεις σπιτιών και σε εκτελέσεις κατοίκων.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν πάρει ομήρους πάνω από εκατό ανθρώπους.

Ένας 9χρονος κατάφερε να τηλεφωνήσει σε ραδιοφωνικό σταθμό και να περιγράψει την επίθεση των τρομοκρατών.

«Εντάξει είμαι αλλά είμαι λίγο αγχωμένος. Θα το ξεπεράσουμε. Άκουσα πυροβολισμούς. Χτύπησαν το παράθυρο του καταφυγίου μας. Ακούσαμε πολλές σειρήνες και εκρήξεις. Ακούγονται και τώρα πυροβολισμοί. Είχα αγκαλιά την μαμά μου όλη την ώρα και της κρατούσα σφιχτά το χέρι. Δεν είναι εύκολο να το αντιμετωπίσεις αυτό όταν είσαι 9 χρόνων».

Σε άλλο βίντεο φαίνεται μία οικογένεια που προσπαθεί να ξεφύγει από το πίσω παράθυρο του σπιτιού τους.

Η μεγάλη σφαγή έγινε στο υπαίθριο πάρτι της νεολαίας σε αγροτική περιοχή κοντά στα σύνορα Γάζας – Ισραήλ. Το φεστιβάλ βρισκόταν σε εξέλιξη όταν οι Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν από δύο μεριές.

Άφησαν πίσω τους πάνω από 260 νεκρούς, ενώ απήγαγαν εκατοντάδες άλλους και τους πήγαν στη Λωρίδα της Γάζας.

Διασωθέντες, περιγράφουν τις φρικιαστικές στιγμές που έζησαν.

«Ήμουν η πρώτη που κατάφερα να φύγω. Κάποιοι χρειάστηκαν 2 με 3 ώρες για να φύγουν. Σε όλη τη διαδρομή άνθρωποι πέθαιναν. Νέοι άνθρωποι. Είναι ένα φεστιβάλ για νέους ανθρώπους. Πάρα πολλοί άνθρωποι πέθαιναν στον δρόμο. Όποιος προσπαθούσε να φύγει, τον πυροβολούσαν και από τις δύο πλευρές. Το καλύτερο που μπορούσες να κάνεις ήταν να κρυφτείς».

Πολλοί άνθρωποι ήταν νεκροί γύρω της. Ήταν απίστευτο ότι κατάφερε να γλιτώσει γιατί αριστερά και δεξιά από το αυτοκίνητο υπήρχαν πτώματα.

Ένα ζευγάρι βρήκε καταφύγιο σε κοντινή στρατιωτική βάση, όμως και οι στρατιώτες εκεί είχαν δεχθεί επίθεση από τους τρομοκράτες. Κρύφτηκαν κάτω από κλαδιά με την ελπίδα να γλιτώσουν.

Οι εισβολείς, αφού σκότωσαν εκατοντάδες, άρχισαν να λεηλατούν τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν παρκαρισμένα στον χώρο.

Οι εικόνες από ψηλά δείχνουν το μέγεθος της σφαγής των αμάχων.

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες αποτελεί η προσέγγιση στις ισραηλινές ακτές του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Τζέραλντ Φορντ».

Αν και ακόμη η Ουάσιγκτον δεν έχει δεχθεί αίτημα από το Τελ Αβίβ για στρατιωτική βοήθεια, η παρουσία του αεροπλανοφόρου στην «καυτή» περιοχή μόνο απαρατήρητη δεν μπορούσε να περάσει.

Πηγή: megatv.com

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال