Τέλη κυκλοφορίας: Δίμηνη παράταση για την πληρωμή τους

 

Το ΥΠΕΘΟ καταλήγει στο να δώσει παράταση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας συμπαρασύροντας και τις δηλώσεις ακινησίας των Ι.Χ.

Πρακτικά, δηλαδή για έναν ακόμα χρόνο, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα τους χωρίς να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας υπό την προϋπόθεση ότι στο τέλος του Φεβρουαρίου θα καταθέσουν τις πινακίδες τους. Τώρα, όσοι δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι τις 31/12/2023 θα έχουν άλλους δύο μήνες περιθώριο να το κάνουν και όχι λίγες ημέρες όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Ακόμα και το σενάριο για κλιμακωτά πρόστιμα σε όσους πληρώνουν εκπρόθεσμα τα τέλη μεταφέρεται για το 2025. Δηλαδή, όσο νωρίτερα γίνει η εκπρόθεσμη πληρωμή, τόσο μικρότερη θα είναι και η προσαύξηση στα τέλη κυκλοφορίας (π.χ. 5% επιπλέον από το ποσό της οφειλής για μικρή καθυστέρηση, 25% για μεγαλύτερη καθυστέρηση κ.ο.κ).

Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας γίνεται με ψηφιακό τρόπο μέσω της ΑΑΔΕ , με κωδικούς taxisnet ή και χωρίς με τη συμπλήρωση του ΑΦΜ και του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال