Νέες αλλαγές έρχονται στα τιμολόγια ρεύματος

 

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε ότι εκατομμύρια νοικοκυριά αναμένεται να λαμβάνουν λογαριασμούς ρεύματος με το ακριβές ποσό που έχουν καταναλώσει, βάζοντας ένα τέλος στους έναντι λογαριασμούς.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα αποστέλλονταν τρεις έναντι λογαριασμοί και ένας εκκαθαριστικός στο τετράμηνο για όσους έχουν επιλέξει μηνιαία εξόφληση, ενώ για όσους εξοφλούν κάθε δίμηνο αποστέλλονται ένας έναντι και ένας εκκαθαριστικός.

Τη μερίδα του λέοντος τα πράσινα τιμολόγια

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης την Παρασκευή, πάνω από το 70% των καταναλωτών επέλεξε το κυμαινόμενο πράσινο τιμολόγιο.

Κατά γενική ομολογία, οι τιμές ρεύματος ήταν σχετικά χαμηλές αυτό τον μήνα, κυρίως λόγω του ανταγωνισμού, του ήπιου καιρού και της πτώσης των τιμών του αερίου διεθνώς.

Έξυπνοι μετρητές

Παράλληλα, προχωράει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την εγκατάσταση 7,5 εκατ. έξυπνων μετρητών. Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει συμφωνήσει για δάνειο ύψους 150 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το έργο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Οι έξυπνοι μετρητές αναμένεται εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας να βοηθήσουν στη μείωση των ρευματοκλοπών, που έχει μετατραπεί σε σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια και κοστίζουν στις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, στους καταναλωτές και στα δημόσια έσοδα.

Πηγή: pronews.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال