Οπαδική βία: Πώς θα γίνεται η ταυτοποίηση των φιλάθλων

 

Ανάμεσα στα «όπλα» του νέου νομοσχεδίου για την οπαδική βία, είναι η ψηφιακή τεχνολογία και πιο συγκεκριμένα η εφαρμογή gov.gr wallet. Αναλυτικότερα από τις 13 Φεβρουαρίου όπου θα δοθούν και πάλι τα γήπεδα στους φιλάθλους, θα εισέρχονται σε αυτά με το κρυπτογραφημένο ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο θα περνάει στο κινητό του μέσω της εφαρμογής και έτσι θα πραγματοποιείται η είσοδός του σε αυτό.

Από τις 6 Μαρτίου θα ξεκινήσει και η επόμενη διαδικασία που προβλέπει το νομοσχέδιο, αυτή της τοποθέτησης καμερών ασφαλείας. Μάλιστα επισημαίνεται πως όποιο γήπεδο δεν θα τηρήσει αυτή τη διαδικασία, δεν θα ανοίξει για τους φιλάθλου του. Στη συνέχεια τον επόμενο μήνα από την εφαρμογή των καμερών ασφαλείας, την Τρίτη 9 Απριλίου θα τεθεί σε ισχύ και η ταυτοπροσωπία δηλαδή η είσοδος των φιλάθλων στο γήπεδο, με εισιτήριο το οποίο μέσω του gov.wallet θα έχει «κλειδώσει» στο κινητό τηλέφωνό τους.

Για την είσοδό τους στην εφαρμογή, οι οπαδοί θα χρειαστούν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και πιστοποιημένο αριθμό κινητού τηλεφώνου. Ο ενδιαφερόμενος μόλις αγοράσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα μπαίνει στο gov.gr, θα δίνει τους κωδικούς taxisnet, στη συνέχεια θα «κλειδώνει» το εισιτήριο με έναν συγκεκριμένο αριθμό και θα γίνεται αποστολή στο κινητό τού χρήστη, όπου θα αποθηκεύεται στο Wallet.

Κατά την είσοδό του στο γήπεδο, κρατώντας στο χέρι το κινητό του τηλέφωνο θα πλησιάζει στα τουρνικέ, τα οποία θα «διαβάζουν» με ανέπαφη διαδικασία το εισιτήριο και εφόσον είναι σε ισχύ θα επιτρέπεται η είσοδος, ενώ ταυτόχρονα θα καταχωρείται και η πληροφορία για το ποιος μπήκε στο γήπεδο. Στην περίπτωση που θελήσει κάποιος να δώσει το κινητό του σε άλλον, τότε υπάρχουν κάμερες που θα καταγράφουν ποιος μπήκε και με ποιανού κινητό. Τέλος, προβλέπεται διαδικασία και για την περίπτωση ανηλίκων έως 15 ετών, που θα συνοδεύονται από ενήλικο, αλλά και για ξένους πολίτες με τη χρήση του διαβατηρίου τους.

Πηγή: lifo.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال