Η προφητεία του Νοστράδαμου για τον βασιλιά Κάρολο

Σε ένα από τα τετράστιχα του βιβλίου του Νοστράδαμου, ο οποίος προέβλεψε, επίσης, την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, τη δολοφονία του Τζον Κένεντι και τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β', υπάρχει μια προφητεία που φαίνεται να παραπέμπει στη βρετανική βασιλική οικογένεια.

«Ο ξαφνικός θάνατος του πρώτου χαρακτήρα, αυτός θα αλλάξει και ένας άλλος θα τοποθετηθεί στο βασίλειό του», έγραψε ο Νοστράδαμος πριν από περισσότερα από 460 χρόνια. Σύμφωνα με διάφορες ερμηνείες, η προφητεία του Νοστράδαμου υποδεικνύει ότι το βρετανικό στέμμα δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει τη συνήθη γραμμή διαδοχής του. Δυσοίωνα γεγονότα θα βάλουν τέλος σε αυτό και ένα πρόσωπο που δεν περίμενε ποτέ να γίνει βασιλιάς θα αναλάβει την εξουσία.

Μάλιστα, ορισμένοι ειδικοί κάνουν λόγο για τον Χάρι, τον δούκα του Σάσεξ. Ο αδελφός του, πρίγκιπας Ουίλιαμ, είναι σήμερα ο πρώτος στη σειρά διαδοχής – ακολουθούν τα τρία παιδιά του, Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις – πράγμα που σημαίνει ότι ο πρίγκιπας Χάρι είναι τέταρτος.

«Ένας άνθρωπος που δεν περίμενε ποτέ να γίνει βασιλιάς, θα αναλάβει τον θρόνο», αναφέρεται στην φερόμενη προφητεία του Νοστράδαμου για τον βασιλιά Κάρολο. Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη πρόβλεψη που θα μπορούσε να κλονίσει τη μοναρχία του βασιλιά Καρόλου Γ' του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με αυτήν, τρία παιδιά «θα καταστρέψουν τον λαό» και αρκετοί ειδικοί επισημαίνουν τα παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ: «Κοντά στην ακτή γεννιούνται τρία όμορφα παιδιά. Θα καταστρέψουν τους ανθρώπους όταν ενηλικιωθούν. Θα αλλάξουν το βασίλειο και δεν θα το δείτε να μεγαλώνει πια».

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال