Πέθανε ο Πολ Αλεξάντερ ο άνθρωπος με τον σιδερένιο πνεύμονα

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο άνθρωπος που έζησε για πάνω από 70 χρόνια σε έναν σιδερένιο πνεύμονα. Ο 1952, ο Αμερικανός Paul Alexander προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα και από τότε άλλαξε η ζωή του, αφού θα έπρεπε πλέον να ζει σε ένα μηχάνημα.

Ο σιδερένιος πνεύμονας είναι μια κυλινδρική μεταλλική μηχανή που προσφέρει μηχανική υποστήριξη αναπνοής σε ασθενείς που έχουν απωλέσει τον έλεγχο στους μύες τους.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, με το πέρασμα του χρόνου έχουν εφευρεθεί και πιο σύγχρονοι αναπνευστήρες, όμως ο άνδρας αποφάσισε να ζει με τον παλιό του σιδερένιο πνεύμονα. 

Ο Alexander σε διάφορες συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει έχει τονίσει πως οι άνθρωποι εκείνης της εποχής δεν ένιωθαν όμορφα με την εικόνα του μέσα στον σιδερένιο πνεύμονα.

«Ένιωθα λες και ένιωθαν πολύ άβολα όταν ήταν γύρω μου», έλεγε. Ο ίδιος αντιμετώπισε πρόβλημα και μέχρι να γίνει δεκτός στο κολλέγιο, καθώς οι υπεύθυνοι του είπαν ότι είχε πολύ μεγάλη αναπηρία για να γίνει φοιτητής. Έπειτα από δύο χρόνια επιμονής, ο Alexander έγινε τελικά δεκτός στο πανεπιστήμιο και κατάφερε να σπουδάσει στη Νομική.

Ο ίδιος παρά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, δήλωνε ότι του αρέσει να διαβάζει, να ζωγραφίζει πίνακες με το στόμα και να διαβάζει, και μισούσε την τηλεόραση.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال