Ζόντιακ - Ο δολοφόνος που σκότωνε ερωτευμένα ζευγαράκια

O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια, από το 1965 ώς το 1975 περίπου, και του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε ποτέ, αφού ποτέ δεν συνελήφθη.

Ίσως ο πιο υψηλού προφίλ κατά συρροή δολοφόνος που υπήρξε ποτέ, και σίγουρα ο πιο γνωστός που δεν πιάστηκε ποτέ.Ο Zodiac εξαπέλυσε τoν τρόμο σε όλες τις ΗΠΑ με τους κωδικούς που χρησιμοποιούσε για να κοροϊδεύει την αστυνομία και να την μπερδεύει.

Λειτουργώντας στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, ο Zodiac στόχευε νεαρούς εραστές, χρησιμοποιώντας συχνά ένα πυροβόλο όπλο ή ένα μαχαίρι για να εκτελέσει τα θύματά του.

"Μου αρέσει να σκοτώνω ανθρώπους γιατί είναι πολύ διασκεδαστικό. Πιο διασκεδαστικό από το να σκοτώνεις άγρια ζώα στο δάσος γιατί ο άνθρωπος είναι το πιο επικίνδυνο ζώο από όλα" έλεγε.

Ξεκίνησε τις δολοφονίες τον Δεκέμβριο του 1968 και η τελευταία του φορά από όσα γνωρίζουμε ήταν τον Οκτώβριο του 1969.

Μετά τις δολοφονίες του, ο Zodiac διαφήμιζε το έργο του στον Τύπο και χλεύαζε την ανικανότητα της αστυνομίας να τον συλλάβει μέσω μιας σειράς κωδικοποιημένων επιστολών που στάλθηκαν ανώνυμα τόσο στις εφημερίδες όσο και στην αστυνομία.

Μόνο ένα από τα οποία αποκωδικοποιήθηκε με επιτυχία και πλήρως. Μέσω αυτών των επιστολών του δόθηκε το όνομα The Zodiac.

Ακόμη και αφού σταμάτησαν οι δολοφονίες του, ο Zodiac συνέχισε να γράφει γράμματα στον Τύπο καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, κάνοντας ένα διάλειμμα για μερικά χρόνια πριν γράψει την τελευταία του επιστολή το 1978.

Παρά το γεγονός ότι οι επιζώντες και οι μάρτυρες των επιθέσεων του έδιναν περιγραφές που ταιριάζουν στην αστυνομία που ενημέρωσαν ένα ακριβές σκίτσο υπόπτων και αμέτρητες ομάδες κρακ που ανέλυαν τα κωδικοποιημένα γράμματα και προσπαθούσαν να λύσουν την υπόθεση, το Zodiac δεν βρέθηκε ποτέ.

To 2023,o δημοσιογράφος Τόμας Κόλμπερτ, ενας από τους ερασιτέχνες ερευνητές που έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο και κόπο στην ταυτοποίηση του Zodiac, ισχυρίζεται ότι, παρόλο που το FBI θεωρούσε ήδη από το 2016 ως ύποπτο έναν βετεράνο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ονόματι Γκάρι Φράνσις Ποστ, δεν διερεύνησε αρκετά τα στοιχεία εις βάρος του.

Τα στοιχεία αυτά, όπως αναφέρει ο ίδιος, επικαλούμενος έναν πληροφοριοδότη από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, ήταν αρκετά σημαντικά αφού περιλάμβαναν ένα μερικό δείγμα DNA του Ποστ που τον συνέδεε μετους φόνους. Oμάδα των ερευνητών αποκάλυψε ότι διαθέτει στοιχεία που συνδέουν τον εν λόγω άνδρα με όλους τους γνωστούς φόνους του Zodiac, συμπεριλαμβανομένου ενός έκτου θύματος από το 1966, που το FBI έχει αρνηθεί ότι συνδέεται με τον serial killer.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال