Παγκόσμιο σοκ από το μακελειό στη Μόσχα

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ένα δημοφιλές συγκρότημα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, που έγινε την Παρασκευή (22/03), αφού οι δράστες εισέβαλαν στον χώρο με όπλα και εμπρηστικούς μηχανισμούς, σκοτώνοντας τουλάχιστον 60 άτομα και τραυματίζοντας 145 – μεταξύ των θυμάτων είναι και παιδιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNN, η τρομοκρατική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε μια σύντομη δήλωση που δημοσίευσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Amaq στο Telegram

Το ρωσικό κρατικό μέσο RIA Novosti ανέφερε ότι τα ένοπλα άτομα «άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα» και «πέταξαν μια χειροβομβίδα ή μια εμπρηστική βόμβα, η οποία προκάλεσε πυρκαγιά». Στη συνέχεια «φέρονται να διέφυγαν με ένα λευκό αυτοκίνητο Renault», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

«Άγνωστοι με παραλλαγή εισέβαλαν στο Crocus City Hall και άρχισαν να πυροβολούν πριν από την έναρξη της συναυλίας», ανέφερε η Γενική Εισαγγελία, την οποία επικαλείται το ρωσικό μέσο ενημέρωσης TASS. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για την επίθεση και ενημερώνεται για τα μέτρα επί τόπου.

Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει τη Ρωσία για πιθανή επίθεση 

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία δήλωσε ότι «παρακολουθεί τις αναφορές ότι οι εξτρεμιστές έχουν άμεσα σχέδια για τη στόχευση μεγάλων συγκεντρώσεων στη Μόσχα», συμπεριλαμβανομένων συναυλιών.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال