Στις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

«Κλείδωσε» για τον Μάιο η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (18/4) ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά από την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησε πως θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του στις 13 Μαΐου.
Για την Τουρκία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι τα συμπεράσματα είναι ικανοποιητικά και για την Ελλάδα και για την Κύπρο, καθώς αναφέρεται στο πλαίσιο των προηγούμενων αποφάσεων σε έναν σταδιακό τρόπο υπό προϋποθέσεις και αναστρέψιμο, αν αλλάξει η συμπεριφορά της Τουρκίας, και προφανώς επηρεάζεται και από τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ερωτηθείς για τα θαλάσσια πάρκα και τις προκλητικές αντιδράσεις της Τουρκίας, καθώς και αν αυτές επηρεάζουν την επίσκεψή του στην Άγκυρα δήλωσε:

«Οριστικοποιήθηκε για τις 13 Μαΐου η μέρα που θα βρεθώ στην Άγκυρα ανταποδίδοντας την επίσκεψη Ερντογάν. Η Ελλάδα ασκεί κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα με βάση το διεθνές δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας και μου προκαλεί εντύπωση η παντελώς αδικαιολόγητη αντίδραση της Τουρκίας για μια κίνηση με περιβαλλοντικό περιεχόμενο. Θα προχωρήσουμε στην δημιουργία των πάρκων, όπως δεσμευτήκαμε στο πρόσφατο συνέδριο στην Αθήνα».

«Δεν θεωρώ ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η οποία είναι αδιαμφισβήτητη και μετρήσιμη, οδηγεί στην υπόθεση εργασίας ότι οι θέσεις της Τουρκίας για την ΑΟΖ έχουν αλλάξει και παραμένουν βαθιά προβληματικές για την πατρίδα μας, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει από το να χτίσουμε μια θετική ατζέντα. Αύριο για παράδειγμα θα βρεθώ στη Μυτιλήνη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Υπάρχει ικανοποίηση καθώς Τούρκοι πολίτες μπορούν να ταξιδεύουν στα νησιά αυτά χωρίς βίζα», συμπλήρωσε.

Πηγή: in.gr
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال