Οικιακά ρομπότ από την Apple

 

Οι μηχανικοί της Apple διερευνούν ένα κινητό ρομπότ που θα μπορεί να ακολουθεί τους χρήστες στα σπίτια τους, ενώ έχουν επίσης αναπτύξει μια προηγμένη επιτραπέζια οικιακή συσκευή που χρησιμοποιεί ρομποτική για να μετακινεί μια οθόνη.

Η προσπάθεια βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο η Apple δέχεται αυξανόμενες πιέσεις για την εξεύρεση νέων πηγών εσόδων.

Με τη ρομποτική, η Apple θα μπορούσε να αποκτήσει μεγαλύτερο έρεισμα στα σπίτια των καταναλωτών και να επωφεληθεί από τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη. Αλλά δεν είναι ακόμη σαφές ποια προσέγγιση θα μπορούσε να ακολουθήσει.

Το έργο οικιακής ρομποτικής ενθουσίασε για πρώτη φορά υψηλόβαθμα στελέχη της Apple πριν από μερικά χρόνια. 

Η ιδέα ήταν να μιμηθεί η οθόνη τις κινήσεις του κεφαλιού -όπως το νεύμα- ενός ατόμου σε μια συνεδρία FaceTime. Θα διέθετε επίσης χαρακτηριστικά για το ακριβές κλείδωμα σε ένα άτομο ανάμεσα σε πλήθος ανθρώπων κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης.

Το ρομπότ, που προς το παρόν δεν έχει κάποιο όνομα, θα μπορεί να φέρνει εις πέρας διάφορες αρμοδιότητες που του ανατίθονται, όπως η πραγματοποίηση κλήσεων μέσω FaceTime, η παρακολούθηση των δραστηριοτήτων ενός smart σπιτιού και να δίνεις απαντήσεις σε ερωτήματα όπως κάνει ένας digital assistant, για παράδειγμα η Siri.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال