ΗΠΑ: Αστυνομικοί δολοφονούν εν ψυχρώ ανάπηρο

 

Στο βίντεο στα social media φαίνονται αστυνομικοί να ανοίγουν πυρ και να σκοτώνουν έναν ανάπηρο, ο οποίος είχε εγκαταλείψει το καροτσάκι και προσπαθεί να τους ξεφύγει με τα ακρωτηριασμένα κάτω άκρα του.

Οι τρεις αστυνομικοί από το αστυνομικό τμήμα του Χάντινγκτον Παρκ στο Λος Άντζελες καταγράφονται στο βίντεο καθώς πυροβολούν τουλάχιστον οκτώ φορές κατά του αναπήρου. Το θύμα είναι ο Άντονι Λόουι Τζούνιορ, 36 χρόνων, πατέρας δύο παιδιών.

«Δολοφόνησαν τον γιο μου, που ήταν σε αναπηρική καρέκλα, χωρίς πόδια. Κάτι πρέπει να γίνει», δήλωσε η μητέρα του θύματος, Ντόροθι Λόουι. 

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Χάντινγκτον Παρκ, οι αστυνομικοί επενέβησαν επειδή υπήρχε κλήση ότι ο ανάπηρος είχε μαχαιρώσει κάποιον τρίτο, απρόκλητα και όταν είδε τους ένστολους προσπάθησε να διαφύγει κρατώντας στο χέρι ένα μαχαίρι. Στο σημείο έσπευσε και δεύτερο αστυνομικό όχημα. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν «ανεπιτυχώς»- σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή- να τον ακινητοποιήσουν με taser. 

Ο Άντονι Λόουι Τζούνιορ προσπάθησε να φύγει παρά την αναπηρία του, αλλά οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν στον κορμό. Όταν έπεσε στο πεζοδρόμιο, του πέρασαν χειροπέδες. Εκεί ξεψύχησε ύστερα από λίγα λεπτά. 

 «Ο ύποπτος χτυπήθηκε με taser δύο φορές από αστυνομικούς του Χάντινγκτον Παρκ, αλλά ήταν αναποτελεσματικό. Ο ύποπτος αποπειράθηκε να πετάξει το μαχαίρι κατά των αστυνομικών, την στιγμή που ένας από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς πυροβόλησε», όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας «για λίγες μέρες», σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη του Λος Άντζελες, αλλά δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη εναντίον τους.

Πηγή: enikos.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال