Εύα Καϊλή: «Θέλουν να την κάνουν να ομολογήσει»

 

Στην υπόθεση του Qatar Gate και της Εύας Καϊλή, ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο MEGA, επιμένει για τις βασανιστικές συνθήκες κράτησης προκειμένου, όπως λέει, να την εξουθενώσουν και να την κάνουν να ομολογήσει μια πράξη που, όπως λέει, δεν έχει τελέσει.

«Θέλουν να την κάνουν να ομολογήσει»

«Ήθελαν να την εξουθενώσουν, ήθελαν να την κάνουν να ομολογήσει μία πράξη που δεν έχει τελέσει», λέει στο MEGA ο συνήγορος της Εύας Καϊλή.

«Υπάρχει ένα σύστημα όπου αν ομολογήσεις βγαίνεις. Ταπεινά αν πιστεύω ότι κάπου εγώ βοήθησα την Εύα Καϊλή, της είπα ‘τα έχεις πάρει;’ Αν τα έχεις πάρει ομολόγησέ το να πας σπίτι σου, στο παιδί σου. Αν δεν τα έχεις πάρει όμως, δεν μπορείς ποτέ να ομολογήσεις κάτι που δεν έχεις κάνει».

Καταγγελίες σοκ

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα των βασανιστηρίων της Εύας Καϊλή στο αστυνομικό τμήμα και αποκάλυψε ότι τόσο οι τηλεφωνικές συνομιλίες όσο και οι δια ζώσης επαφές συνηγόρου και εντολέα μέσα στις φυλακές μαγνητοφωνούνται.

«Και το έχουμε καταλάβει με τον κύριο Ριζόπουλο και γελάμε. Το πιο σημαντικό είναι ότι παρακολουθούνται και οι συνομιλίες μέσα στο κελί. Καταστρατηγούνται τα δικαιώματα των καταργουμένων. Έχω εκτιμήσει το ελληνικό σύστημα».

Όπως καταγγέλλει ο κκ. Δημητρακόπουλος κατά διαστήματα η επικοινωνία του με την εντολέα του χάνεται.

«Μας στερούν την επικοινωνία για 40 ώρες. Παρακολουθούν τα πάντα και ήθελαν να μας φιμώσουν».

Ο Παντσέρι «πούλησε» την Καϊλή 

Για το Qatar Gate αλλά και για την απόφαση Παντσέρι να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές μίλησε στην «Corriere della Sera» ο δικηγόρος του, Λοράν Κεν. «Ο πελάτης μου άρχισε να σκέφτεται το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με την βελγική δικαιοσύνη λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Είναι 68 ετών και η δίκη πρόκειται να αρχίσει, πιθανώς, όταν θα είναι 72. Θέλει να τελειώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα αυτή η υπόθεση». Ο Παντσέρι σύμφωνα με τη συμφωνία, πρέπει να πει αλήθεια και να μην αποκρύψει τίποτα, διαφορετικά η συμφωνία θα πάψει να ισχύει. Ο Λοράν Κεν αναφέρθηκε και στην εμπλοκή της Εύας Καϊλή.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال