Μαθητές διέσχισαν αιωρούμενη γέφυρα

 

Ένα πρωτοφανές περιστατικό καταγράφηκε χθες στην Αιτωλοακαρνανία, όπου λόγω της κακοκαιρίας μαθητές αναγκάστηκαν να διασχίσουν αιωρούμενη γέφυρα και χρησιμοποιώντας ένα κουβούκλιο, πάνω από τα ορμητικά νερά του ποταμού Ευήνου.

Οι μαθητές από Φαμίλα και Στράνωμα Ναυπακτίας μετέβησαν χθες το πρωί στο σχολείο τους στο Θέρμο, ωστόσο αργότερα σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό Λουτρών Στάχτης – Θέρμου.

Το λεωφορείο δεν μπορούσε να περάσει από αυτόν τον δρόμο. Ωστόσο, αντί να ακολουθηθεί η ενδεδειγμένη διαδρομή δια μέσου Ανάληψης και Χάνι Μπανιά, μαθητές και ενήλικες που τους συνόδευαν επέλεξαν να περάσουν από σημείο του ποταμού όπου υπήρχε αιωρούμενη συρμάτινη γέφυρα (μήκους 70 μέτρων) και ένα κουβούκλιο.

Ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, αναφέρθηκε στο περιστατικό που έθεσε σε κίνδυνο τα παιδιά, λέγοντας πως δεν ενημερώθηκε ποτέ ο ίδιος ούτε η Περιφέρεια προκειμένου να γυρίσουν οι μαθητές σπίτια τους κάνοντας παράκαμψη από δρόμο που ήταν ανοιχτός. Μάλιστα, προανήγγειλε πως θα επισκεφτεί τον εισαγγελέα για να ζητήσει την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου αφού «είναι απαράδεκτες αυτές οι καταστάσεις». 

«Το μεσημέρι αντί να ειδοποιηθούμε για να φιλοξενήσουμε τα παιδιά σε ξενοδοχείο ή να μεταβεί οδηγός για να παραδώσει τους μαθητές στα σπίτια τους πηγαίνοντας από άλλο δρόμο, αποφάσισαν ο οδηγός με κάποιους γονείς να περάσουν τα παιδιά πάνω από τον φουσκωμένο ποταμό που είχε στάθμη νερού 10 μέτρα. Η Περιφέρεια δεν είχε καμία ενημέρωση. Κάποιοι γονείς περίμεναν απέναντι στο ποτάμι τα παιδιά τους. Η παράκαμψη ήταν 1 ώρα. Αυτά τα πράγματα δεν γίνεται να συμβαίνουν πάνω από το φουσκωμένο ποτάμι. Δεν γίνεται μαθητής τετάρτης δημοτικού να μπαίνει μέσα στο κουβούκλιο για να περάσει το ποτάμι και όχι μόνο, οποιοσδήποτε άνθρωπος. Εγώ το πληροφορήθηκα όταν είδα τις φωτογραφίες στα social media και διαμαρτυρήθηκα, πήρα την Αστυνομία και ζήτησα όποιος πλησιάσει εκεί να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου» είπε ο κ. Κωνσταντάρας

Πηγή: kathimerini.gr
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال