Σεισμός στην Τουρκία: Η Αγκυρα, δεν δέχεται βοήθεια από την Κύπρο

 

Η Τουρκία ειδοποίησε πως έχουν καλυφθεί οι ανάγκες της και δεν χρειάζεται η Κύπρος να στείλει τους 17 διασώστες που ήταν έτοιμοι για αναχώρηση.Πρόκειται για καθαρά πολιτική απόφαση, καθώς η αποδοχή βοήθειας από τη Κυπριακή Δημοκρατία θα μπορούσε να θεωρηθεί ως έμμεση αναγνώριση της.

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε ότι η Τουρκία ειδοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας πως οι ανάγκες της έχουν - για την ώρα τουλάχιστον - καλυφθεί.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κος Δημητρίου είπε πως η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετώπισε το θέμα καθαρά από την ανθρωποκεντρική του πλευρά και ήταν από την αρχή έτοιμη να βοηθήσει, χωρίς την παραμικρή πολιτική διάσταση. Η αποστολή της Κύπρου που ήταν έτοιμη να αναχωρήσει για την Τουρκία αποτελείτο από 17 άτομα.

Χθες η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε από τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, «άλλο πράγμα η ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα δοθεί, η ομάδα όμως της Πολιτικής Άμυνας για την ώρα δεν έχει αποσταλεί διότι κάποιες ανάγκες είχαν καλυφθεί».

Σημείωσε ότι «είμαστε σε στάση αναμονής και η προσέγγιση μας στο θέμα είναι ανθρωπιστική». Πρόσθεσε ότι δεν προσπαθούμε να αποκομίσουμε πολιτικό κέρδος από αυτή την προσπάθεια.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال