Market Pass: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις

 

Έως τις 20 Φεβρουαρίου 2023 αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Market Pass με τις πρώτες πληρωμές να έχουν προγραμματιστεί για τις πρώτες μέρες του Μαρτίου.

Για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως 28 Φεβρουαρίου 2023 η πρώτη πληρωμή θα γίνει έως τις 3 Μαρτίου 2023 και η δόση θα είναι διπλή για ψηφιακή πίστωση και τριπλή και για τραπεζικούς λογαριασμούς ενώ όσοι υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 15 Μαρτίου 2023 θα λάβουν τις πρώτες ενισχύσεις έως τις 20 Μαρτίου 2023.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει ο δικαιούχος την οικονομική ενίσχυση είναι να υποβάλει αίτηση σε ειδική εφαρμογή της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ). Η υποβολή της αίτησης για την λήψη της οικονομικής ενίσχυσης πραγματοποιείται μέχρι την 15η Μαρτίου 2023. Ο αιτών επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θα λάβει την οικονομική ενίσχυση:

α) σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό ή

β) σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος συμπληρώνοντας τον αριθμό IBAN.

Η είσοδος του φυσικού προσώπου – δικαιούχου στην ειδική εφαρμογή, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr-ΕΨΠ) ή μέσω του vouchers.gov.gr, πραγματοποιείται κατόπιν αυθεντικοποίησής του με τη χρήση των κωδικών Τaxisnet.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال