Τουρκία: Μωρό 20 ημερών σώθηκε έπειτα από 60 ώρες

Ένα θαύμα που αναπτερώνει τις ελπίδες των διασωστών συνέβη στο Χατάι, ένα μωρό μόλις 20 ημερών απεγκλωβίστηκε ζωντανό

Ο αγώνας συνεχίζεται καθώς οι πιθανότητες να βγουν ζωντανοί οι εγκλωβισμένοι έπειτα από τον σεισμό της Δευτέρας μειώνονται. Κάθε μικρή νίκη μέσα στα ερείπια των σπιτιών, δίνει δύναμη στα συνεργεία διάσωσης που επιχειρούν υπό συνθήκες ψύχους.

Η φωτογραφία μιλά πιο δυνατά από οποιαδήποτε περιγραφή. Το μωράκι κρατά στο χέρι του μια τούφα από τα μαλλιά της μητέρας του.

Οι ομάδες κατάφεραν να απομακρύνουν τα συντρίμμια που είχαν καταπλακώσει το δωμάτιο του 20 ημερών, Kerem Ağırtaş. Όπως αναφέρει η Yeni Safak, είναι καλά στην υγεία του και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες.

Οι στρατιώτες ζέσταναν το αγοράκι και του φόρεσαν καθαρά ρούχα. Ο Kerem μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της μητέρας του μωρού.

Ενώ η Τουρκία θρηνεί για όσους έχασαν τη ζωή τους μετά τον σεισμό, η εικόνα αυτή είναι σίγουρο ότι δεν θα ξεχαστεί εύκολα. Όπως περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας της σκηνής, όλοι έκλαιγαν μόλις είδαν το μωρό να κρατά τα μαλλιά στο χεράκι του. 

 Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال