Τουρκία: Πατέρας κρατάει το χέρι της νεκρής κόρης του

 

Μάχη με τον χρόνο και μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες δίνουν τα συνεργεία διάσωσης σε Τουρκία και Συρία για τον εντοπισμό επιζώντων, δεύτερη μέρα μετά τους δύο φονικούς σεισμούς. Συνολικά πάνω από 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, οι 4. 544 στην Τουρκία.

Συγκλονίζουν οι εικόνες και τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Καθισμένος πάνω σε μπάζα και συντρίμμια, εκεί που κάποτε ήταν το σπίτι του, ο Mesut Hancer, κρατά το χέρι της 15χρονης κόρης του Irmak που είναι νεκρή. Ο πατέρας περιμένει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να ανασύρουν τη σορό του παιδιού του. Οι φωτογραφίες του AFP αποτυπώνουν το ανθρώπινο δράμα στην Τουρκία και στη Συρία.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν κήρυξε τις 10 πληγείσες επαρχίες στο νότο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 3 μήνες και έχει κινητοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό για να φτάσει η βοήθεια και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές εν μέσω καταγγελιών για ολιγωρία των Αρχών και αδυναμία να ανταποκριθούν στην διαχείριση της κρίσης που συμπεριλαμβάνει και την στέγαση χιλιάδων πληγέντων.

Αρκετοί μένουν σε αυτοσχέδιες σκηνές, στους δρόμους, σε τζαμιά ακόμα και σε τραίνα για να γλυτώσουν από το κρύο, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση και για τα νοσοκομεία που έχουν γεμίσει με περισσότερους από 20.000 τραυματίες.

Πηγή: ertnews.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال