Τουρκία: Σταματούν οι έρευνες για επιζώντες

 

Τέλος στις έρευνες για επιζώντες βάζει η Τουρκία σήμερα Κυριακή (19.2.2023) δεκατέσσερις ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 46.000 ανθρώπους σε Τουρκία και Συρία. Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται σε τουλάχιστον δύο περιοχές.

Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, Afad, η Τουρκία αποφάσισε σήμερα, δεκατέσσερις ημέρες μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, να σταματήσει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης εκτός από τις επαρχίες Καχραμανμαράς και Χατάι, που επλήγησαν περισσότερο.

«Σε μεγάλο αριθμό επαρχιών οι προσπάθειες ερευνών έχουν τελειώσει. Συνεχίζονται στις επαρχίες Καχραμανμαράς και Χατάι, σε περίπου 40 κτίρια», δήλωσε ο Γιούνους Σεζέρ, επικεφαλής της Afad.

Ο σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο νότιο τμήμα της χώρας και στη Συρία και τον θάνατο 40.689 ανθρώπων στην Τουρκία, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Afad.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι δήλωσε πως 105.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει ή υποστεί σοβαρές ζημιές και θα κατεδαφιστούν.

πηγή: newsit.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال