Εξερευνώντας το μυστηριώδες σπήλαιο του Νταβέλη(video)

 

Το Σπήλαιο του Νταβέλη βρίσκεται στο ΝΔ τμήμα της Πεντέλης, σε υψόμετρο 700μ. Αποτελεί μέρος του αρχαίου λατομείου μαρμάρου από το οποίο προήλθαν τα μάρμαρα που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του Παρθενώνα, του ναού του Ηφαίστου, των Προπυλαίων και αρκετών ακόμη μνημείων και ναών της κλασσικής αρχαιότητας. Μάλιστα λίγα μέτρα από την είσοδο του σπηλαίου φαίνεται ο λίθινος δρόμος απ′ όπου μεταφέρονταν τα μάρμαρα από το Πεντελικό όρος στην Αθήνα με τη μέθοδο της κύλισης. Κατά τα αρχαία χρόνια και καθώς οι λατόμοι έσκαβαν για να εξορύξουν το πολύτιμο μάρμαρο βρέθηκαν μπροστά στο εντυπωσιακό σπήλαιο.

Από την αρχαιότητα στο σπήλαιο είχε αρχίσει να δίνεται μία άλλη διάσταση, όπως αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο. Οι ξυλοκόποι, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι της Πεντέλης διηγούνταν παράξενες ιστορίες όπως μυστηριώδεις ήχους και μουσικές, διάφορα φώτα, εμφανίσεις αγγέλων και φαντασμάτων.

Στα νεότερα χρόνια η φήμη της σπηλιάς άρχισε να εξαπλώνεται και να συσχετίζεται με διάφορους μύθους και μυστήρια τον 19ο αιώνα όταν η σπηλιά χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο από τον περιβόητο λήσταρχο Νταβέλη. Φημολογείται ότι ο Νταβέλης κρυβόταν εδώ καθώς είχε ανακαλύψει στο βάθος της σπηλιάς μία υπόγεια στοά που οδηγούσε στο παλάτι της αγαπημένης του Σοφί ντε Μαρμπουά Λεμπρέν, την Δούκισσα της Πλακεντίας.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال