Τέλος το TikTok στα κινητά της Κομισιόν

 

Η Κομισιόν αποφάσισε να βάλει τέλος στη χρήση του TikTok στα κινητά τηλέφωνα που είναι εγγεγραμμένα στην υπηρεσία κινητών συσκευών της Επιτροπής. 

Η απόφαση για την απαγόρευση του TikTok αφορά τόσο τα υπηρεσιακά τηλέφωνα της Κομισιόν, όσο και προσωπικές συσκευές που είναι εγγεγραμμένες στη σχετική υπηρεσία. 

Το μέτρο, που λαμβάνεται με απόφαση του συμβουλίου Εσωτερικής Διοίκησης της Κομισιόν, αποσκοπεί στην προστασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από απειλές και ενέργειες κατά της κυβερνοασφάλειας, που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για κυβερνοεπιθέσεις κατά του υπηρεσιακού περιβάλλοντός της, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Υπό συνεχή επανεξέταση τελούν οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την ασφάλεια άλλων πλατφορμών social media, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση. 

Η απόφαση, σημειώνει η ανακοίνωση, συνάδει με την αυστηρή εσωτερική πολιτική της Κομισιόν για την κυβερνοασφάλεια, σε ό,τι αφορά τη χρήση κινητών συσκευών για επικοινωνίες που σχετίζονται με την εργασία. Η ενέργεια αυτή έρχεται να συμπληρωθεί στις συμβουλές που ήδη υπήρχαν προς το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών κατά τη χρήση των social media. 

Τέλος, η Κομισιόν δεσμεύεται να διασφαλίζει πως το προσωπικό της προστατεύεται επαρκώς από τις εντεινόμενες κυβερνοαπειλές. Για αυτό «είναι καθήκον μας να ανταποκρινόμαστε» όσο το δυνατόν καλύτερα σε πιθανές προειδοποιήσεις για ζητήματα κυβερνοασφάλειας, καταλήγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

πηγή: lifo.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال