Χατζηδάκης - Δεν θα αγγίζει τα 800 ευρώ ο κατώτατος μισθός

 

Τα γεγονότα των Τεμπών οδήγησαν την κυβέρνηση σε αλλαγή πλεύσης, αναφορικά με τις παρεμβάσεις που σχεδίαζαν να ανακοινώσουν σε προεκλογικό τόνο, μεταξύ των οποίων και ο κατώτατος μισθός. Ωστόσο, παρά τις αρχικές θετικές σκέψεις για αύξηση που θα άγγιζε τα 800 ευρώ, τελικά φαίνεται πως αυτή θα είναι πιο περιορισμένη.

Το «δυνατό της χαρτί» την νέα αύξηση που σκοπεύει να ανακοινώσει αναφορικά με τον κατώτατο μισθό προσδιόρισε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χαρτζηδάκης, παραδεχόμενος ωστόσο πως αυτός δεν θα φτάσει τελικά τα 800 ευρώ.

Όπως έχει ήδη σημειώσει το The Standard, οι καλύτεροι μισθοί, η μείωση της ανεργίας, οι δράσεις για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η αύξηση των επενδύσεων, θα επανέλθουν στο τραπέζι της δημόσιας συζήτησης. Όπως έχει αναφέρει και ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο 10 νομοσχέδια αναμένεται να περάσουν ακόμη από τη Βουλή.

Με την τελευταία αύξηση του Φλεβάρη ο νέος κατώτατος μισθός έχει διαμορφωθεί 752 ευρώ,  εργασίας. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο εισαγωγικός κατώτατος μισθός από τα 713 ευρώ θα ανέβει στα 752 ευρώ (αύξηση 39 ευρώ) και αναμένουμε τη νέα αύξηση που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένεται να ευνοήσει και τους ανέργους, των οποίων η επιδότηση αναμένεται να αυξηθεί από τα 17,51 ευρώ στα 18,47 ευρώ και αυτό συνεπάγεται ότι σε μηνιαία βάση το επίδομα ανεργίας θα ανέβει από τα 407,25 ευρώ στα 461,82 ευρώ.

«Ο κατώτατος μισθός δε θα φτάσει τα 800 ευρώ»

Μιλώντας στην εκπομπή Live News, στο MEGA, το απόγευμα της της Δευτέρας, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι ο κατώτατος μισθός δε θα φτάσει τα 800 ευρώ. Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της εβδομάδας και θα εφαρμοστούν από 1η Απρίλη.

«Ο κατώτατος μισθός δε θα έχει το ‘8’ μπροστά. Τα 800 ευρώ είναι μια αύξηση περίπου 12%. Ο πληθωρισμός ήταν στο 9,5%, προβλέπεται ότι θα είναι 5%, το ΑΕΠ ανέβηκε 5,6%. Όλα αυτά πρέπει να σταθμιστούν» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και από την άλλη πρέπει και οι επιχειρήσεις να δουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού. Θα αποτυπωθεί αυτό στη σημαντική αύξηση που θα δοθεί» συνέχισε.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال