Δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

 

Τη δημιουργία υπερκομματικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει τα αίτια του φρικτού δυστυχήματος στα Τέμπη αλλά και τις διαχρονικές καθυστερήσεις στα σιδηροδρομικά έργα, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η παραίτηση του Κώστα Καραμανλή από τη θέση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, αναλαμβάνοντας τις αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες, τον τιμά, καθώς όλα δείχνουν πως το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε, όπως είχε προαναγγείλει το iefimerida.gr, ότι μεταβατικός υπουργός, μέχρι τις εθνικές εκλογές, ορίζεται ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς και πως παραιτήθηκαν επίσης οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ.

«Οι ευθύνες θα αποδοθούν» τόνισε ο πρωθυπουργός, υποσχόμενος ότι η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων.

«Θα πενθήσουμε τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, τους φίλους μας. Θα μείνουμε ενωμένοι και σε αυτή την τραγωδία. Και, μετά, θα σκύψουμε το κεφάλι και θα σφίξουμε τα δόντια. Θα δουλέψουμε ώστε αυτό το ''ποτέ ξανά'' που άκουσα στη Λάρισα να μη μείνει λόγος κενός. Σας το υπόσχομαι», κατέληξε. 

Δείτε τη δήλωση του πρωθυπουργού

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال