Αναζητούν ακόμα δυο άτομα στα Τέμπη

 

Μπορεί τα βαγόνια των τρένων που συγκρούστηκαν μετωπικά στα Τέμπη να έχουν απομακρυνθεί από το σημείο, ωστόσο οι έρευνες στα συντρίμμια συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, οι έρευνες συνεχίζονται για δύο αγνοούμενους.

Όπως σημείωσε ο κ. Τριαντόπουλος, το έργο συντονισμού και παρακολούθησης δράσεων και ενεργειών, συνεχίζεται «με απόλυτο σεβασμό στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος που συγκλόνισε την πατρίδα μας, και τις οικογένειές τους».

Δύο αγνοούμενοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν επισήμως ταυτοποιηθεί 55 θύματα, για τα οποία έχουν εγκαίρως -και με την αρωγή ειδικών- ενημερωθεί οι οικογένειες και έχουν παραδοθεί οι σοροί (51 σοροί) ή έχει δρομολογηθεί η παραλαβή τους από τις οικογένειές τους (τέσσερις σοροί).

Το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζεται για δύο αγνοούμενους, εκ των οποίων μία δηλωθείσα αγνοούμενη και ένας αγνώστων -προς το παρόν- στοιχείων αγνοούμενος.

Επτά τραυματίες σε ΜΕΘ

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας, οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε τέσσερα νοσοκομεία είναι 20, εκ των οποίων οι 7 είναι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σημειώνεται, ότι εξήντα ένας (61) τραυματίες έχουν εξέλθει της νοσηλείας τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και την εικόνα από όλους τους εμπλεκόμενους στο έργο συλλογής και αποκατάστασης στο πεδίο του τραγικού δυστυχήματος, έχουν περισυλλεχθεί και μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τα συντρίμμια και τα βαγόνια του τραγικού δυστυχήματος των δύο αμαξοστοιχιών, που περιλάμβανε 24 βαγόνια / μηχανές συνολικού βάρους κοντά στους 2.000 τόνους, ενώ ο χώρος έχει αποκατασταθεί.

πηγή: in.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال