Τι είναι ο αυνανισμός και ποιοι τύποι υπάρχουν

Ο αυνανισμός διαφέρει από άτομο σε άτομο και δεν υπάρχει ένα είδος αυνανισμού γιατί ο καθένας είναι διαφορετικός.

Με απλά λόγια, ο αυνανισμός περιλαμβάνει να αγγίζετε τα γεννητικά σας όργανα (ή άλλες ευαίσθητες περιοχές) για σεξουαλική ευχαρίστηση. Ωστόσο, ο αυνανισμός είναι ένα περίπλοκο θέμα και είναι επίσης ένα θέμα για το οποίο συχνά δεν γίνεται λόγος. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό το ερωτικό θέμα και θα αποκαλύψουμε ορισμένους κοινούς μύθους και παρανοήσεις σχετικά με τον αυνανισμό.

Τύποι αυνανισμού

Ο αυνανισμός διαφέρει από άτομο σε άτομο και δεν υπάρχει ένα είδος αυνανισμού γιατί ο καθένας είναι διαφορετικός. Ο αυνανισμός μπορεί να περιλαμβάνει οποιοδήποτε είδος ερωτικού αγγίγματος ή διέγερσης. Για παράδειγμα, η διέγερση της κλειτορίδας ή της θηλής και η πρωκτική ή κολπική διείσδυση θεωρούνται όλα ως τύποι αυνανισμού.

Ο αυνανισμός μπορεί να γίνει μόνος σας ή με κάποιον άλλο. Στο τέλος της ημέρας, ο αυνανισμός είναι απλώς ένα άλλο είδος σεξ, οπότε αν το κάνετε με κάποιον άλλο, πρέπει να είναι συναινετικό. Αυτό που βρίσκουμε διεγερτικό είναι εξαιρετικά ατομικό, αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι να αισθάνεστε άνετα. Ο αυνανισμός συχνά περιλαμβάνει οργασμό (σεξουαλική κορύφωση), αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Είναι ο αυνανισμός υγιής;

Ναι, ο αυνανισμός είναι απολύτως υγιής και είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής των περισσότερων ανθρώπων. Δεν είναι τίποτα για το οποίο πρέπει να ντρέπεστε ή να ανησυχείτε και ενώ δεν γίνεται συχνά λόγος για αυτό, οι περισσότεροι από εμάς το κάνουμε.

Ιστορικά, ο αυνανισμός ήταν ένα πολύ στιγματισμένο θέμα. Αν και είναι προσωπικό και καταλαβαίνουμε ότι πιθανότατα δεν θέλετε να φωνάζετε για τη σεξουαλική σας ζωή από τις στέγες, η σιωπή σε τέτοιου είδους θέματα μπορεί να διαιωνίσει συναισθήματα ντροπής και να τροφοδοτήσει ευρύτερα κενά γνώσης σχετικά με την αναπαραγωγική υγεία.

Τα οφέλη του αυνανισμού

Υπάρχουν πραγματικά οφέλη του αυνανισμού τόσο για τη σεξουαλική μας ζωή όσο και για την ευρύτερη υγεία μας. Τα αποτελέσματα του αυνανισμού περιλαμβάνουν:

  • Αυξημένη γνώση για το σώμα μας
  • Αυξημένη κατανόηση των ατομικών μας προτιμήσεων όσον αφορά το σεξ
  • Ένας τρόπος για να απολαύσετε το σεξ χωρίς κίνδυνο εγκυμοσύνης ή μόλυνσης από σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις
  • Ένας τρόπος να χτίσετε εμπιστοσύνη με έναν σύντροφο και ένας ασφαλής τρόπος να μοιραστείτε αυτό που απολαμβάνετε και οι δύο
  • Είναι επίσης αποδεδειγμένο ότι μειώνει το άγχος και μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε
  • Η ανακούφιση από τον πόνο από τους οργασμούς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των κράμπες περιόδου
Πηγή: healthweb.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال