Πάσχα: Στα ύψη οι τιμές για αρνί και κατσίκι

 

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει για την τιμή του οβελία, με την κυβέρνηση από τη μία να εγγυάται επάρκεια και χαμηλές τιμές, και τα συνοικιακά κρεοπωλεία από την άλλη να κάνουν λόγο για ελλείψεις.

Ξεκίνησαν τα ψώνια

Πήραν μπροστά οι «μηχανές» στη Βαρβάκειο αγορά καθώς με την καταβολή του δώρου Πάσχα, οι καταναλωτές βγήκαν για τον οβελία. Πρώτο μέλημα η έρευνα για τις τιμές.

«Κοιτάμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο, να πουλήσουμε και τα αλλά προϊόντα. Δεν είναι μόνο το αρνί».

Οι κρεοπώλες της αγοράς υπολογίζουν αύξηση και στις παραγγελίες σε σχέση με πέρυσι.

Ήδη το «καλάθι του Πάσχα» στα σουπερμάρκετ διανύει τη δεύτερη εβδομάδα εφαρμογής και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, στο 96,02% των προϊόντων που περιλαμβάνονται σε αυτό οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές.

Στο «καλάθι του Πάσχα» στα σουπερμάρκετ, ο οβελίας κοστίζει από 9,69 μέχρι 10.99€. Στη Βαρβάκειο από 9,99 μέχρι 12,70 €/ κιλό, ενώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία από 12,70 έως 15 ευρώ.

Προειδοποιούν για ελλείψεις

Την ίδια στιγμή, οι κρεοπώλες αφήνουν να εννοηθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα δυσκολευτούν οι καταναλωτές να βρουν αρνί ή κατσίκι, καθώς φοβούμενοι, όπως λένε, το καλάθι που μπήκε στα σουπερμάρκετ, δεν προμηθεύτηκαν οι ίδιοι αρκετές ποσότητες.

«Από την στιγμή που ακούμε τις τιμές που θα πουλήσουν τα σουπερμάρκετ και την Πολιτεία να στέλνει τον κόσμο στα σουπερμάρκετ, είναι λογικό να κρατηθούμε, να αγοράσουμε λιγότερα και σιγά σιγά ξεπουλάμε», λέει ο Σάββας Κεσίδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών.

Από την πλευρά του το υπουργείο Ανάπτυξης ξεκαθαρίζει ότι όλοι οι καταναλωτές θα μπορέσουν να βρουν ποιοτικό προϊόν σε προσιτή τιμή.

Τις επόμενες ημέρες και με αποκορύφωμα το Μεγάλο Σάββατο, η αγορά αναμένεται να «πάρει φωτιά» και ο πόλεμος νεύρων με την τιμή του οβελία φαίνεται πως θα συνεχιστεί.

πηγή: megatv.com

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال