Πυρά Μητσοτάκη σε Τσίπρα για την «κυβέρνηση ανοχής»

 

Ενώ φθάνει η ώρα προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου, Μητσοτάκης και Τσίπρας είναι στα χαρακώματα και ανταλλάσσουν καθημερινά πυρά.

Η νίκη της ΝΔ συνιστά εθνική αναγκαιότητα διεμήνυσε από τον Καβάλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας ξανά για πολιτική τερατογένεση για το ενδεχόμενο μια κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα ήθελαν να συνασπιστούν ακόμα και αν ηττηθούν. Η τερατογένεση για την οποία μίλησα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ Βαρουφάκη με Τσίπρα πρωθυπουργό με αντάλλαγμα την παγίωση της απλής αναλογικής σίγουρα στο μυαλό του».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πρόταση Τσίπρα για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ με την ανοχή του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

«Και ανακάλυψαν τώρα μια καινούργια πατέντα μετα την κυβέρνηση των ηττημένων. Έχουμε λέει τώρα ”κυβέρνηση ανοχής”. Αυτό δεν είναι ανοχή, αυτό περί πρόκειται περί ενοχής».

Ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στη πρώτη κάλπη στο 32 με 34 % και του ΠΑΣΟΚ στο 12% και επομένως όπως είπε απολύτως ρεαλιστικό το σενάριο της εξασφάλισης των 151 εδρών στην επόμενη Βουλή.

«Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει τη δυνατότητα αυτό το 40 να πάει στο 45, 46, άρα να μπορούμε να φτιάξουμε κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη δυο κόμματα. Αν δεν υπάρχει αυτός ο μαγικός ο αριθμός των 151 τότε βεβαίως θα πρέπει και τα λεγόμενα μικρότερα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Μιλώντας στο MEGA ο Νίκος Ανδρουλάκης επέμεινε στην πρόταση του για κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό και πρόσωπα κοινής αποδοχής.

«Είναι δυο πολιτικές που έφεραν πολλά δεινά. Θεωρώ ότι εδώ έχουμε έναν λαϊκισμό με γραβάτα σε σχέση με έναν λαϊκισμό χωρίς γραβάτα που ζήσαμε το ’15. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ με αυτά που είπε χθες».

Ενώ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε: «Η κυβέρνηση που θα έρθει από αυτούς μετά τις εκλογές θα είναι ακόμα χειρότερη γι’ αυτό χρειάζεται ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος σημείωσε: «Κατηγορώ ευθέως τη ΝΔ εδώ και πάρα πολλούς μήνες για επιχείρηση αποστασίας. Πριν από έναν μήνα τους έλεγα ότι έπαιρναν τηλέφωνο στελέχη μας για να μην κατέβουν μαζί μας, υποψήφιους βουλευτές δηλαδή εν δυνάμει για να πάνε στη ΝΔ να κατέβουν με αυτήν».

Tην ίδια ώρα προβάδισμα 5,1 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για το «Open» με τα κόμματα να λαμβάνουν ΝΔ: 31,3%, ΣΥΡΙΖΑ: 26,2%, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: 8,7%, ΚΚΕ: 5,8%, Ελληνική Λύση: 3,2% και ΜέΡΑ25: 3,4%.

Ακολουθούν κόμμα Κασιδιάρη με 4,2%, Πλεύση Ελευθερίας με 1,2%, Εθνική Δημιουργία με 1,1%, ενώ άλλο κόμμα απάντησε το 6,6 % ενώ οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 8,3%.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν το ψηφοδέλτιο επικρατείας ενώ αύριο θα δημοσιοποιηθεί το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال