Μπορεί ένας γάμος να λειτουργήσει χωρίς sex;

 

Ένας γάμος χρειάζεται οικειότητα για να επιβιώσει, αν και υπάρχουν πολλά είδη οικειότητας. Η σωματική οικειότητα συχνά ενισχύει έναν γάμο, αν και δεν είναι απαραίτητο για όλους τους ανθρώπους και όλα τα ζευγάρια. Η σωματική οικειότητα είναι πιο σημαντική για μερικούς ανθρώπους παρά για άλλους. το πρόβλημα προκύπτει μόνο εάν τα δύο άτομα σε μια σχέση διαφωνούν σχετικά με τη σημασία της σωματικής οικειότητας. Η συναισθηματική οικειότητα, από την άλλη πλευρά, είναι συχνά μια αναγκαιότητα για ένα ζευγάρι να είναι πραγματικά συνδεδεμένο, ειλικρινές και ευτυχισμένο.

Η συναισθηματική οικειότητα αναφέρεται στην ικανότητα να μοιράζεστε τις αληθινές σκέψεις και τα συναισθήματά σας μεταξύ τους και να αισθάνεστε μια αίσθηση ασφάλειας, άνεσης και ζεστασιάς μεταξύ τους. Οι περισσότεροι γάμοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν με υγιή τρόπο χωρίς συναισθηματική οικειότητα. Η συναισθηματική και η σωματική οικειότητα συχνά συνδέονται, πράγμα που σημαίνει ότι εάν ένας γάμος δεν έχει συναισθηματική οικειότητα, είναι πιθανό να μην έχει και φυσική οικειότητα ως αποτέλεσμα.

Ναι, οι γάμοι χωρίς sex μπορούν να επιβιώσουν

Μερικά ζευγάρια δεν πειράζουν έναν γάμο χωρίς σεξ. Εάν δεν είναι πρόβλημα για το ζευγάρι, τότε ο γάμος χωρίς sex δεν είναι πρόβλημα, λέει η σεξοθεραπεύτρια Jessa Zimmerman. Ακόμα κι αν ο ένας ή και οι δύο άνθρωποι δεν είναι ευχαριστημένοι με την έλλειψη σωματικής οικειότητας, αυτό είναι ένα θέμα που μπορεί να επιλυθεί και να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου. «Αν αγαπάτε τον σύντροφό σας και εκτιμάτε τη σχέση σας, υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσετε την έλλειψη σεξ μεταξύ σας, εφόσον είστε και οι δύο πρόθυμοι να συνεργαστείτε», γράφει η Zimmerman.

«Είναι σύνηθες να παλεύεις με το σεξ κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της σχέσης». Μερικές φορές ένα ζευγάρι σταματά να κάνει σεξ λόγω συνθηκών υγείας, γήρανσης, αύξησης των ευθυνών φροντίδας ή άλλων παραγόντων που δεν μπορούν απαραίτητα να «διορθωθούν». Αλλά ακόμα και σε αυτές τις καταστάσεις, τα ζευγάρια μπορούν να μάθουν να αποδέχονται την έλλειψη σεξ με την πάροδο του χρόνου επειδή αγαπούν τον σύντροφό τους και οτιδήποτε άλλο στη σχέση τους. Μπορούν επίσης να απολαμβάνουν μορφές σωματικής οικειότητας και σεξουαλικής επαφής που δεν περιστρέφονται γύρω από τη σεξουαλική επαφή, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ σέξι, ευχάριστες και συνδετικές.

Μερικοί γάμοι χωρίς σεξ δεν θα λειτουργήσουν

Για μερικούς ανθρώπους, η έλλειψη σωματικής οικειότητας μπορεί να αντισταθμίσει τα άλλα καλά πράγματα στο γάμο, επομένως μπορεί να επιλέξουν να εγκαταλείψουν τη σχέση στο τέλος. «Βοήθησα πολλά ζευγάρια να αλλάξουν πλήρως τις σχέσεις τους, επομένως έχω μια αισιόδοξη άποψη για το ότι μπορώ να λύσω αυτά τα ζητήματα», λέει η Vanessa Marin, σεξοθεραπεύτρια και δημιουργός του The Passion Project. «Αλλά μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο όταν ένας σύντροφος είναι δυσαρεστημένος με το επίπεδο οικειότητας σε μια σχέση και ο άλλος είναι απόλυτα ικανοποιημένος. Απλώς δεν μπορείς να αναγκάσεις κανέναν να αλλάξει ή να νοιαστεί για κάτι που δεν τον ενδιαφέρει.»

Εάν είστε δυσαρεστημένοι με την έλλειψη σεξ στο γάμο σας, ο βασικός παράγοντας που πρέπει να έχετε κατά νου είναι αν ο σύντροφός σας είναι πρόθυμος να συνεργαστεί μαζί σας για να βελτιώσει την κατάσταση. Εάν όχι, αυτό είναι ένα ισχυρό σημάδι ότι μπορεί να μην λειτουργήσει. «Δεν λέω ότι δεν είναι δυνατό να διορθωθεί αυτό το είδος σχέσης, αλλά σίγουρα θα είναι πολύ πιο δύσκολο», προσθέτει η Marin. «Αν θέλετε να αλλάξετε τη σεξουαλική σας ζωή, αλλά ο σύντροφός σας δεν είναι διατεθειμένος να ασχοληθεί με αυτό, θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας μερικές δύσκολες ερωτήσεις για το μέλλον της σχέσης σας».

Πηγή: healthweb.gr


Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال