Εκλογές 2023: Και με το wallet του gov.gr η ταυτοποίηση

 

Τη δυνατότητα να ψηφίζουν και με το wallet του gov.gr, θα έχουν στις 21 Μαΐου οι πολίτες, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, οι πολίτες θα μπορούν να ταυτοποιηθούν ψηφιακά για να προσέλθουν στις κάλπες: «Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.

Ειδικότερα για τα διαβατήρια, επισημαίνεται ότι αρκεί και ελληνικό διαβατήριο που έχει λήξει η ισχύς του. H αναγνώριση των εκλογέων μπορεί να γίνει και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας του άρθρου 80 του ν. 4954/2022 (Α’ 136), ακολουθώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης που προβλέπεται στην κοινή υπουργική απόφαση υπ’ αρ. 4082/2022 (Β’ 3982) και είναι προσβάσιμη μέσω της κυβερνητικής πύλης https://wallet.gov.gr.».

Δείτε ΕΔΩ την εγκύκλιο

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال