Άρτα: Πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου του βρέφους

 

Σε πνευμονικό οίδημα αποδίδεται ο θάνατος του βρέφους στην Άρτα, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας και νεκροτομής.

Το βρέφος που αφέθηκε χθες μέσα στο αυτοκίνητό για περίπου 7 ώρες, από τον 37χρονο πατέρα, υπέστη αίσθημα ασφυξίας, εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής και υποξία (σ.σ.: χαμηλή στάθμη οξυγόνου). Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα το βρέφος να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας, ταχυκαρδίας, και κυάνωσης.

Σε βάρος του 37χρονου πατέρα ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση. Ο ίδιος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την Παρασκευή.

Ο συνήγορος του, Δημήτρης Λαμπράκης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση. Μάλιστα ανέφερε ότι τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους μόλις συνειδητοποίησαν ότι το μωρό τους δεν ζει.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν, χθες, Τρίτη, όταν η 27χρονη έφυγε για την εργασία της και ο 37χρονος υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ πήρε το 5,5 μηνών κοριτσάκι για να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό και να συνεχίσει για τη δική του δουλειά. 

Ωστόσο ο άνδρας δεν πήγε ποτέ στον σταθμό, έφθασε κατευθείαν στην εργασία του, κλείδωσε το αυτοκίνητό του και ξέχασε εντός το παιδί, δεμένο σε παιδικό κάθισμα. Συνέχισε τη δουλειά του και προς το μεσημέρι αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί. 

Όταν μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο, οι γιατροί έκαναν προσπάθειες για ανάνηψη χωρίς αποτέλεσμα.

Πηγή: kathimerini.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال