Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων μετά την ανακοίνωση του exit poll

 

Αυτές ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την ανακοίνωση του exit poll.

Σημειώνεται πως η μέση τιμή του κοινού exit poll των εταιρειών δημοσκοπήσεων, στο 80% του δείγματος, δείχνει διαφορά 9 μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ δήλωσε πως αναμένει τα επίσημα αποτελέσματα, τονίζοντας πως τα στοιχεία δείχνουν πως ότι είχαν ζητήσει για καθαρή νίκη με διαφορά φαίνεται να επιτυγχάνεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί στάση αναμονής, περιμένοντας τα πρώτα κρίσιμα συμπεράσματα που θα βγάλει η καταμέτρηση από το υπουργείο Εσωτερικών. Ταυτόχρονα, υποστήριξε πως τόσο τα exit poll όσο και οι δημοσκοπήσεις έδειξαν να υποτιμούν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ δείχνει ικανοποιημένο από τα αποτελέσματα του exit poll, τονίζοντας πως κεντρική του στόχευση ήταν να επιστρέψει το κόμμα ως πρωταγωνιστικός πόλος.

Αισιόδοξα ήταν και τα στελέχη του ΚΚΕ, με το κόμμα να βρίσκεται σε αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων.

Τι έδειξε το exit poll

Η μέση τιμή του κοινού exit poll των εταιρειών δημοσκοπήσεων, στο 80% του δείγματος, δείχνει διαφορά 9 μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αν και με βάση τα περιθώρια του στατιστικού σφάλματος μπορεί να κυμανθεί από 7 έως 11 μονάδες.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ θα κινηθεί μεταξύ 36% έως 40% και θα λάβει περί τις 121 έδρες (38%), ο ΣΥΡΙΖΑ 25% έως 29% περί τις 86 έδρες (28%), το ΠΑΣΟΚ από 9,5% έως 12,5% λαμβάνοντας 35 έδρες (11%), το ΚΚΕ από 6% έως 8% γύρω στις 22 έδρες (7%), η Ελληνική Λύση από 3,5% έως 5,5% δηλαδή γύρω στις 15 έδρες (4,5%), ενώ το ΜέΡΑ25 κινείται μεταξύ 2,5% και 4,5% με 11 έδρες και η Πλεύση Ελευθερίας από 2,2% έως 4,2% με 10 έδρες.

Το ΜέΡΑ25 και η Πλεύση Ελευθερίας είναι πιθανόν να μην μπουν τελικά στη Βουλή και να έχουμε μακρά νύχτα μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα αποτελέσματα.

Πηγή: megatv.com

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال