Εξιχνιάστηκε υπόθεση σκληρής παιδικής πορνογραφίας

 

Σοκ προκαλεί η ταυτοποίηση τεσσάρων Ελλήνων για υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων, μετά από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο ένας από τους τέσσερις είναι ηλικίας 27 ετών (κάτοικος νησιού του Αιγαίου) και είχε -σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis- απασχολήσει ξανά στο παρελθόν την Αστυνομία και μάλιστα δύο φορές για το ίδιο αδίκημα. Ο 27χρονος, ο οποίος είναι ανεπάγγελτος, συνελήφθη και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Για την ταυτοποίησή του υπήρξε συνεργασία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τον Οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α. Οι Αμερικανοί «έπιασαν» τον 27χρονο Έλληνα να κατέχει και διακινεί υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο. Ακολούθως ενημερώθηκαν αμέσως οι ελληνικές Αρχές που ξεκίνησαν έρευνα.

Εκτός από την περίπτωση του 27χρονου, η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε ακόμα δύο υποθέσεις με κατηγορουμένους τρεις Έλληνες.

Στη δεύτερη υπόθεση υπήρξε συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τις Αρχές Νορβηγίας και Ισπανίας και εντοπίστηκε 33χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, ο οποίος διαμοίραζε σε άλλους χρήστες υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και 55χρονος χρήστης του διαδικτύου (κάτοικος Αθήνας που δηλώνει άνεργος), ο οποίος ήταν ένας από τους παραλήπτες του εν λόγω υλικού.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «στα βίντεο που διακινούνταν από τους δύο άντρες που ταυτοποιήθηκαν αποτυπώνονταν βιασμοί παιδιών ηλικίας από 5 έως 16 ετών».

Στην τρίτη υπόθεση (η οποία κρίνεται ως λιγότερο σημαντική) προηγήθηκε καταγγελία ανήλικης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος συνομίλησε μαζί της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απέσπασε γυμνές φωτογραφίες της, ενώ από την επακόλουθη έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για 21χρονο, ποδοσφαιριστή τοπικής ομάδας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των εμπλεκομένων στις παραπάνω υποθέσεις, το διάστημα από 25 Απριλίου έως και 5 Μαΐου 2023, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 5 κινητά τηλέφωνα, 2 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, κάρτα micro SD και κάρτα SIM.

Στην ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις υποθέσεις πορνογραφίας αναφέρεται ότι «η Αστυνομία διαβίβασε το υλικό στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων και προέκυψαν οι τόποι κατοικίας τους.

Πηγή: ieidiseis.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال