Οι επιβάτες του Titan έχουν δυστυχώς χαθεί

 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ιδιοκτήτρια εταιρία του υποβρυχίου OceanGate το βράδυ της Πέμπτης 22 Ιουνίου γνωστοποίησε ότι «οι επιβάτες του υποβρύχιου σκάφους με προορισμό τον Τιτανικό έχουν δυστυχώς χαθεί».

«Πιστεύουμε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Stockton Rush, ο Shahzada Dawood και ο γιος του Suleman Dawood, ο Hamish Harding και ο Paul-Henri Nargeolet, έχουν δυστυχώς χαθεί. Αυτοί οι άνδρες ήταν πραγματικοί εξερευνητές που μοιράζονταν ένα ξεχωριστό πνεύμα περιπέτειας και ένα βαθύ πάθος για την εξερεύνηση και την προστασία των ωκεανών του κόσμου. Οι καρδιές μας είναι με αυτές τις πέντε ψυχές και κάθε μέλος των οικογενειών τους κατά τη διάρκεια αυτής της τραγικής στιγμής. Θρηνούμε για την απώλεια της ζωής και της χαράς που πρόσφεραν σε όλους όσους γνώριζαν.

Αυτή είναι μια εξαιρετικά θλιβερή στιγμή για τους αφοσιωμένους υπαλλήλους μας, οι οποίοι είναι εξαντλημένοι και θρηνούν βαθιά για αυτή την απώλεια. Ολόκληρη η οικογένεια της OceanGate είναι βαθιά ευγνωμονούσα για τους αμέτρητους άνδρες και γυναίκες από πολλούς οργανισμούς της διεθνούς κοινότητας που επιτάχυναν εκτεταμένους πόρους και εργάστηκαν τόσο σκληρά για την αποστολή αυτή.

Εκτιμούμε τη δέσμευσή τους για την ανεύρεση αυτών των πέντε εξερευνητών και τις ημέρες και νύχτες ακούραστης εργασίας τους για την υποστήριξη του πληρώματός μας και των οικογενειών τους. Αυτή είναι μια πολύ θλιβερή στιγμή για ολόκληρη την κοινότητα των εξερευνητών και για κάθε μέλος της οικογένειας αυτών που χάθηκαν στη θάλασσα.

Ζητάμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή αυτών των οικογενειών κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ οδυνηρής στιγμής», ανέφερε στην επίσημη ανακοίνωσή της η εταιρία.

Νωρίτερα το απόγευμα, η αμερικανική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως στο σημείο που διεξάγονται οι έρευνες για το υποβρύχιο «Titan» βρέθηκαν συντρίμμια, τα οποία όπως γνωστοποιήθηκε αργότερα ανήκουν τελικά στο υποβρύχιο. Η ανακάλυψη έγινε από το καναδέζικο βαθυσκάφος του πλοίου «Horizon Arctic», που βρισκόταν κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Πηγή: zougla.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال