Γαλλία: Ο Μακρόν κατεβάζει τεθωρακισμένα στους δρόμους

Επιτείνεται το χάος στη Γαλλία καθώς ο Εμανουέλ Μακρόν κατεβάζει στους δρόμους τεθωρακισμένα για να αντιμετωπιστούν οι ταραχές.

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν ανακοίνωσε σήμερα την ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των βίαιων επεισοδίων. Θα αναπτυχθούν επίσης «πρόσθετες κινητές δυνάμεις», ανέφερε το γραφείο της πρωθυπουργού στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι «εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας (..) που ενδέχεται να ελλοχεύουν κινδύνους για τη δημόσια τάξη ανάλογα με τις καταστάσεις ανά περιοχή» θα ακυρωθούν.

667 συλλήψεις από την αστυνομία στη Γαλλία

Τρίτη νύχτα χάους και βίαιων επεισοδίων έζησε η Γαλλία, μετά τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ από σφαίρα αστυνομικού, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Στην διάρκεια της νύχτας έγιναν 667 συλλήψεις. Υπό τον κίνδυνο γενίκευσης της αναταραχής ο Εμανουέλ Μακρόν συγκαλεί εκ νέου σήμερα, την διυπουργική επιτροπή κρίσεων. Νωρίτερα το Reuters μετέδωσε ότι ότι η Μασσαλία αποφάσισε να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις σήμερα Παρασκευή.

Επίσης, όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Μασσαλία θα σταματήσουν από τις 19:00 τοπική ώρα. Κανένα λεωφορείο και τραμ δεν θα κυκλοφορήσει στην περιοχή του Παρισιού μετά τις 21:00 για λόγους ασφαλείας.

Εφιαλτική νύχτα στη Γαλλία

Η τρίτη νύχτα βίαιων συγκρούσεων στη Γαλλία ήταν και η πιο εφιαλτική. Οι 40.000 αστυνομικοί που αναπτύχθηκαν σε όλη τη χώρα, με τους 5.000 μόνο στη γαλλική πρωτεύουσα δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το χάος.

Στο δυτικό παρισινό προάστιο Ναντέρ, εκεί όπου ο 17χρονος Ναέλ εκτελέστηκε εν ψυχρώ από αστυνομικό, οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές πυρπόλησαν οχήματα, έκλεισαν δρόμους και πετούσαν πυροτεχνήματα κατά της αστυνομίας, που απαντούσε με ρίψεις δακρυγόνων. Στο βορειοδυτικό προάστιο Κλισί, οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο δημαρχιακό κτίριο.

Πηγή: thestandard.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال