Πώς θα κάψεις θερμίδες χωρίς γυμναστική

 

Η γυμναστική είναι το νούμερο ένα συστατικό για το αδυνάτισμα. Τι γίνεται όμως όταν βαριόμαστε να γυμναστούμε; Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να κάψουμε θερμίδες και λίπος.

Η άσκηση είναι μόνο ένας πυλώνας για την καύση λίπους και για τους περισσότερους ανθρώπους, περιλαμβάνει μεταξύ 15-30%. Το τεράστιο κομμάτι είναι ο μεταβολικός ρυθμός ηρεμίας (RMR) ή η ενέργεια που το σώμα μας σπαταλάει για να εισπνέουμε, να κυκλοφορεί το αίμα και να σκεφτόμαστε. Με βάση τα κιλά και την ηλικία, το RMR συνήθως καταλαμβάνει πάνω από το 60% της καύσης θερμίδων την ημέρα. Τι σημαίνει αυτό; Πως το σώμα βρίσκει τρόπους ώστε να χρησιμοποιεί ενέργεια ακόμη κι αν καθόμαστε για έξι ή επτά ώρες. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένα μεγάλο κομμάτι για την καύση λίπους, που μπορούμε να ενεργοποιήσουμε χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Κάψιμο θερμίδων χωρίς γυμναστική

Ονομάζεται θερμογένεση χωρίς άσκηση (non-exercise activity thermogenesis) ή εν συντομία NEAT. Πρόκειται για την ενέργεια που δαπανάται για οτιδήποτε κάνουμε και δεν περιλαμβάνει φαγητό, ύπνο ή άθληση. Κυμαίνεται από την ενέργεια που καταναλώνεται από το περπάτημα μέχρι τη δουλειά, τη δακτυλογράφηση, την εκτέλεση εργασιών στην αυλή και την ανάληψη γεωργικών εργασιών. Περιγράφει περιστασιακές κινήσεις και δραστηριότητες που σπάνια θα συμπεριλαμβάναμε στις ασκήσεις.

Και αυτό είναι που τις κάνει τόσο πολύτιμες. Το NEAT μπορεί να αντιπροσωπεύει έως και το 30% της καύσης θερμίδων. Δραστηριότητες όπως η κηπουρική, το περπάτημα, το μαγείρεμα, το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, το βάψιμο, ή οτιδήποτε άλλο. Κυριολεκτικά είναι καλύτερο να πας για ένα χαλαρό περπάτημα από το να κάθεσαι μπροστά σε μια οθόνη όλη μέρα και ύστερα να χτυπηθείς για λίγο στο γυμναστήριο και μετά να κοιμηθείς.

Τέλος, το να υιοθετήσεις το πρόγραμμα NEAT στην καθημερινότητά σου, θα φέρει έναν εκπληκτικό αντίκτυπο στο σώμα και τη ζωή σου. Οι απλές κινήσεις έχουν την ικανότητα να καίνε θερμίδες και οφείλεις να τις εντάξεις στη ζωή σου.

Πηγή: healthview.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال