Τέλος εποχής για το RARBG

 

Το RARBG, ένας από τους μεγαλύτερους ιστότοπους torrent στον κόσμο, αποχαιρέτησε εκατομμύρια χρήστες. Ο ιστότοπος, ο οποίος αποτελούσε εξέχουσα και σταθερή πηγή νέων κυκλοφοριών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, επικαλέστηκε διάφορους λόγους πίσω από την απόφασή του να διακόψει τη λειτουργία του. Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής.

Το RARBG ιδρύθηκε το 2008 και εξελίχθηκε σε βασικό παίκτη του οικοσυστήματος torrent.

Ο ιστότοπος δεν προσέλκυε μόνο εκατομμύρια μηνιαίους επισκέπτες από όλο τον κόσμο, αλλά αποτελούσε και σημαντικό κόμβο κυκλοφοριών, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ του κινηματογράφου και του ευρύτερου πειρατικού κοινού.

Σήμερα, η δεκαπενταετής πορεία του ιστότοπου έφτασε απροσδόκητα στο τέλος της. Σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στην πρώτη σελίδα του ιστότοπου, η ομάδα αποχαιρετά τους χρήστες της. Το μήνυμα αυτό έχει επιβεβαιωθεί ξεχωριστά από πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Το RARBG επικαλείται πολλαπλούς λόγους πίσω από την αιφνιδιαστική απόφαση, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με το COVID και οδήγησαν στον τραγικό θάνατο ενός από τους εμπλεκόμενους. Ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας επηρέασε επίσης την ομάδα, με το RARBG να υποστηρίζει ότι είχε μέλη που πολεμούσαν και στις δύο πλευρές.

Hello guys,

We would like to inform you that we have decided to shut down our site.

The past 2 years have been very difficult for us - some of the people in our team died due to covid complications,

others still suffer the side effects of it - not being able to work at all.

Some are also fighting the war in Europe - ON BOTH SIDES.

Also, the power price increase in data centers in Europe hit us pretty hard.

Inflation makes our daily expenses impossible to bare.

Therefore we can no longer run this site without massive expenses that we can no longer cover out of pocket.

After an unanimous vote we've decided that we can no longer do it.

We are sorry 

Bye

Tο κλείσιμο σηματοδοτεί επίσης το τέλος των δημοφιλών κυκλοφοριών RARBG, πολλές από τις οποίες διαμοιράζονταν και μέσω άλλων πειρατικών ιστότοπων. Αυτές οι υψηλής ποιότητας κυκλοφορίες, οι οποίες, εκτός από τις πρώτες ημέρες που δεν περιλάμβαναν ποτέ CAM, είναι αυτές με τα περισσότερα downloads στην ιστορία.

Το σημερινό κλείσιμο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία των ιστότοπων torrent. Είναι επίσης το πρώτο μεγάλο κλείσιμο από την περίοδο 2015/2016, όταν το KickassTorrents, το Torrentz και το ExtraTorrent έφυγαν από τη σκηνή.

Είναι περιττό να πούμε ότι θα υπάρξουν πολλοί αντιγραφείς που ανυπομονούν να αναλάβουν το εμπορικό σήμα της RARBG. Ωστόσο, το πραγματικό RARBG δεν υπάρχει πια.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال