Βαθυσκάφος Titan: Συνεχίζονται οι έρευνες

Οι έρευνες γύρω από την περιοχή όπου εντοπίστηκαν θόρυβοι στον Ατλαντικό Ωκεανό «είχαν αρνητικά αποτελέσματα», ανέφερε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής των ΗΠΑ για το υποβρύχιο που αγνοείται. Ακόμα πρόσθεσε ότι τα πληρώματα εξακολουθούν να καταβάλλουν προσπάθειες για να εντοπίσουν τι προκάλεσε τους κρότους.

«Δεν ξέρουμε τι είναι», δήλωσε για τους θορύβους ο πλοίαρχος Τζέιμι Φρέντερικ, σύμφωνα με το CNN.

Περίπου 20 ώρες οξυγόνου έχουν στη διάθεσή τους οι πέντε επιβαίνοντες του υποβρυχίου που εξαφανίστηκε την Κυριακή, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του αμερικανικού Λιμενικού.

Στο πεδίο των επιχειρήσεων σπεύδει και ένα γαλλικό ρομπότ, το οποίο θα καταδυθεί σε βάθος 6.000 μέτρων. Το μη επανδρωμένο ρομπότ Βίκτορ 6000 μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση του βαθυσκάφους σε περίπτωση που έχει παγιδευτεί σε κάποιο σημείο, ανέφερε ο χειριστής του.

Θα πρέπει να φθάσει στην περιοχή την Τετάρτη γύρω στις 1800 GMT, με τους εμπειρογνώμονες να αποστέλλονται επειγόντως από το γαλλικό λιμάνι της Τουλόν για να χειριστούν το ρομπότ για την κατάδυση.

Το υποβρύχιο ρομπότ ελέγχεται εξ αποστάσεως από ερευνητικό σκάφος μέσω ενός καλωδίου μήκους έως και 8 χιλιομέτρων, περιγράφεται ως “συσκευή-ναυαρχίδα για υποβρύχιες επιχειρήσεις“, ενώ μπορεί να αναπτυχθεί σε βάθη έως 6.000 μέτρα.

Πηγή: ertnews.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال