Καύσωνας «Κλέων»: Έρχεται με άγριες διαθέσεις και 44άρια

 

Προ των πυλών βρίσκεται ο καύσωνας «Κλέων», με τις αρμόδιες αρχές να έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν από τις υψηλές θερμοκρασίες. Η επέλαση του καύσωνα θα ξεκινήσει από αύριο (Τετάρτη 12/7) και αναμένεται να διαρκέσει έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε σήμερα το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για τον καύσωνα, σημειώνοντας πως θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι ημέρες, οι πιο θερμές εκ των οποίων θα είναι η Παρασκευή (14-7-2023) και το Σάββατο (15-7-2023).

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, σταδιακή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία στη χώρα τις επόμενες ημέρες καθώς πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα καλύψουν την Μεσόγειο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του θερμού κύματος, είναι ότι θα επηρεάσει το σύνολο των 22 χωρών που βρέχονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς και τα Βαλκάνια, όπως φαίνεται στον χάρτη που ακολουθεί.

Ο χάρτης αποτυπώνει την θερμοκρασία σε υψόμετρο 1500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας την Παρασκευή 14/07. Το ύψος των 1500 μέτρων χρησιμοποιείται στη μετεωρολογία για την παρακολούθηση της κίνησης θερμών και ψυχρών αερίων μαζών.


Στην χώρα μας κορύφωση της θερμής μεταφοράς αναμένεται το τριήμερο Παρασκευή 14/07 – Κυριακή 16/07, οπότε θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν στα επίπεδα των 42-44 βαθμών Κελσίου.

πηγή: enikos.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال