Λαγουβάρδος: Έρχεται καύσωνας διαρκείας

 

Ο μετεωρολόγος Κώστας Λαβουβάρδος μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν εκτός από τη χώρα μας και σε ένα μεγάλο τμήμα των Βαλκανίων τις επόμενες ημέρες.

«Μάλλον θα είναι η πιο ζεστή περίοδος», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε το καλοκαίρι του 2021, όπου εκτός από τις πυρκαγιές, είχαμε σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία πολλών πολιτών, αλλά και στην αγροτική παραγωγή.

Επισήμανε ότι «χωρίς να έχουμε μελτέμια μπορούμε να έχουμε μεγάλες πυρκαγιές, όπως έγινε και το 2021 σε Εύβοια και Βαρυμπόμπη στις αρχές Αυγούστου. Δυστυχώς θα έχουμε παρατεταμένη διάρκεια υψηλών θερμοκρασιών και ξηρασία, και η νεκρή καύσιμη ύλη που βρίσκεται πάνω στο έδαφος, όπως πευκοβελόνες, μικρά κλαδάκια ξεραίνονται πάρα πολύ γρήγορα και είναι πολύ εύκολο με χαμηλής έντασης άνεμο να προκληθεί πυρκαγιά».

Ο κ. Λαγουβάρδος τόνισε «από την Τετάρτη και για μια εβδομάδα θα είναι μια δύσκολη περίοδος που πρέπει να προσέξουμε τουλάχιστον για την ανθρώπινη υγεία. Να προστατεύσουμε τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Θέλει προσοχή. Με τον καύσωνα δεν παίζουμε. Το επαναλαμβάνω είναι το πιο θανατηφόρο καιρικό γεγονός. Είναι ύπουλος κίνδυνος γιατί δεν κάνει θόρυβο όπως οι θύελλες και οι καταιγίδες όμως προκαλεί πάρα πολλά προβλήματα».

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Χάρτης Επικινδυνότητας για πυρκαγιές θα είναι κόκκινος τις επόμενες ημέρες, για αυτό χρειάζεται προσοχή από όλους μας προκειμένου να αποφύγουμε τις φωτιές.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال