Μητσοτάκης για τους πιλότους του μοιραίου Canadair

 «Οι Έλληνες θρηνούμε, σήμερα, τον τραγικό χαμό των πιλότων μας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη στην Εύβοια. Έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές» η συλλυπητήρια δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τον θάνατο των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας μετά την πτώση του Canadair στην Κάρυστο.

Η Πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων. Είναι δύο παιδιά, δύο αδέλφια όλων μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός αποτίοντας φόρο τιμής στους δύο χειριστές που σκοτώθηκαν ενώ έδιναν μάχη με την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Πλατανιστός, όπου έπεσε το αεροσκάφος σε ρεματιά.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:

Οι Έλληνες θρηνούμε, σήμερα, τον τραγικό χαμό των πιλότων μας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη στην Εύβοια. Έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές. Αποδεικνύοντας πόσο ριψοκίνδυνες είναι οι καθημερινές αποστολές τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Αλλά και πόσο μεγάλη είναι η αυταπάρνηση των μαχητών της πρώτης γραμμής.

Η Πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων. Είναι δύο παιδιά, δύο αδέλφια όλων μας. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το εθνικό πένθος για την απώλειά τους. Σφίγγουμε, λοιπόν, τα δόντια και μετατρέπουμε τη σιωπή μας σε δύναμη. Στη μνήμη τους, συνεχίζουμε τον πόλεμο με τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης.

Πηγή: enikos.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال