Πύρινος εφιάλτης στη Ρόδο

 

Δραματική είναι η κατάσταση στο νησί της Ρόδου για 7η συνεχόμενη ημέρα.

Υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί, δίνεται η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο νησί της Ρόδου.

Εντολή εκκένωσης του οικισμού Κάλαθος με διαφυγή προς Κολύμπια, δόθηκε στους κατοίκους της περιοχής, εξαιτίας της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στη Ρόδο. 

Μέτρα της κυβέρνησης για τη Ρόδο:

Εντός των επόμενων 24 ωρών αναμένεται να μεταβούν στο νησί τα κλιμάκια μηχανικών που θα αναλάβουν τις αυτοψίες και πραγματογνώμονες στα πυρόπληκτα κτήρια, ώστε να γίνει η αποτίμηση των ζημιών και να δρομολογηθεί η χορήγηση αποζημιώσεων, με βάση το ολοκληρωμένο πλαίσιο που θεσπίστηκε την προηγούμενη τετραετία.

Έως τώρα έχουν παραληφθεί περίπου 2.000 επιπλέον ράντζα -πέραν αυτών που διατέθηκαν από την πρώτη μέρα στους χώρους φιλοξενίας- και 500 υπνόσακοι.

Έχουν μεταφερθεί στις μεγαλύτερες δομές, όπου στεγάζονται επισκέπτες που υποχρεώθηκαν να απομακρυνθούν από τα καταλύμματα τους, προκειμένου να βελτιωθούν περαιτέρω οι συνθήκες διαβίωσής του.

Σήμερα αναμένεται να παραδοθούν ακόμα 1.200 ράντζα και 1.200 sleeping bags. Υπενθυμίζεται ότι τα γήπεδα, τα συνεδριακά κέντρα, οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και οι δημοτικές δομές που έχουν διατεθεί εφοδιάζονται τακτικά με τρόφιμα και νερό και διαθέτουν κλιματισμό.

Πηγή: ΕΡΤ

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال