Βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός μας σε περιόδους καύσωνα

 

Η καλή διατροφή γνωρίζουμε ότι είναι βασική. Ωστόσο, σε περιόδους καύσωνα, έντονης εφίδρωσης και ενδεχομένως απώλειας όρεξης και διάθεσης ο οργανισμός μας μπορεί να «χάσει» βιταμίνες. Δύο βιταμίνες είναι αυτές που δεν πρέπει να έχετε έλλειψη σε περιόδους καύσωνα.

Βιταμίνη C

Σύμφωνα με έρευνες, η βιταμίνη C βοηθά το σώμα να αντιμετωπίσει καλύτερα τις υψηλές θερμοκρασίες, αποτρέποντας σοβαρά προβλήματα που προκαλούνται από την υπερβολική ζέστη, όπως θερμοπληξία και εξανθήματα. Το ασκορβικό οξύ έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην υποστήριξη των ιδρωτοποιών αδένων και στην πρόληψη της εξουθένωσης σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Η βιταμίνη C, ένα βασικό αντιοξειδωτικό, προστατεύει επίσης το δέρμα από τις βλάβες του ήλιου και βελτιώνει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα. Το καλοκαίρι, η προσθήκη φρούτων στη διατροφή σας μπορεί να προσφέρει υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης C. Επίσης, μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες σας σε βιταμίνη C μέσω κάποιου συμπληρώματος.

Σύμπλεγμα Βιταμινών Β

Οι βιταμίνες Β είναι απαραίτητες όλο το χρόνο, αλλά υπάρχουν επιπλέον λόγοι που έχουν αξία τους καλοκαιρινούς μήνες. Θυμηθείτε, ότι αν και μπορείτε να λαμβάνετε βιταμίνες Β ανεξάρτητα, είναι καλύτερο να τις λαμβάνετε ως σύμπλεγμα για την υποστήριξη του οργανισμού σας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η θειαμίνη (Β1) βοηθά στην πέψη και την παραγωγή ενέργειας. Χρειαζόμαστε επίσης περισσότερη θειαμίνη όταν καταναλώνουμε περισσότερο αλκοόλ. Η ριβοφλαβίνη (Β2) είναι πολύτιμη για την υποστήριξη των ματιών, του δέρματος και των νυχιών όταν περνάμε περισσότερο χρόνο στον ήλιο. Το παντοθενικό οξύ (Β5) είναι χρήσιμο κατά τη διάρκεια του στρες και όπως πολλές βιταμίνες Β παίζει ρόλο στην παραγωγή ενέργειας. Τα συμπληρώματα με βιταμίνες του συμπλέγματος Β έχουν μεγαλύτερη ζήτηση το καλοκαίρι αφού δίνουν ενέργεια και χάνονται εύκολα με τον ιδρώτα.

Παράλληλα, καλό είναι να γνωρίζετε ότι η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτικά οφέλη που βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες της υπεριώδους ακτινοβολίας όταν τη χρησιμοποιείτε τοπικά πριν από την εφαρμογή αντηλιακού, τόσο πριν από την έκθεση στον ήλιο όσο και μετά την έκθεσή σας στον ήλιο.

Πηγή: makeleio.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال